Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνάντηση του ΤΕΕ Θράκης με τον Στράτο Κοντό για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Συνάντηση του ΤΕΕ Θράκης με τον Στράτο Κοντό για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

0

Σε θετικό κλίμα συνεργασίας συζητήθηκαν ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της πόλης

 

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2025, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Πολυζώης Παρασκευόπουλος, συνοδευόμενος από το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Βασίλη Ασημίδη και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας για την παρακολούθηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) Ξάνθης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Ευστράτιο Κοντό και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου, με αντικείμενο την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και την πορεία εκπόνησης του ΤΠΣ Ξάνθης. Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε τη σημασία του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου ως εργαλείου στρατηγικού σχεδιασμού, που καθορίζει το μέλλον των πόλεων της Θράκης.

Από την πλευρά τους, ο Δήμαρχος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους για συγκεκριμένα ζητήματα του σχεδίου και ζήτησαν τη συνδρομή του ΤΕΕ Θράκης στην αναζήτηση λύσεων.

Το ΤΕΕ Θράκης, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ως Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας, έχει ήδη συστήσει δύο ομάδες εργασίας για την παρακολούθηση των μελετών εκπόνησης των ΤΠΣ Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, με στόχο τη διατύπωση τεκμηριωμένων απόψεων και τη στήριξη της ορθής υλοποίησης των σχεδίων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιατί έχουμε τόσα αυτοάνοσα; Τρεις Νομπελίστες γιατροί απαντούν

Ένα αποφασιστικό βήμα για την κατανόηση και, ενδεχομένως, την αντιμετώπιση των αυτοάνοσων …