Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Βιβλίο Βιβλιοπρόταση της Πέμπτης: «Ειδική Απεσταλμένη» του Ζαν Εσενόζ

Βιβλιοπρόταση της Πέμπτης: «Ειδική Απεσταλμένη» του Ζαν Εσενόζ

0

Μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή, «φρεσκάδα» και χιούμορ από ένα «μαέστρο» του παραλόγου

 

Το «Ε» προτείνει το βιβλίο «Ειδική απεσταλμένη» του Ζαν Εσενόζ σε μετάφραση Αχιλλέα Κυριακίδη, από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Με φρέσκια γραφή, χιούμορκαι ειρωνία ο γάλλος συγγραφέας περιγράφει ένα περιπετειώδες οδοιπορικό με αστυνομική πλοκή παρουσιάζοντας με απολαυστικό τρόπο ανορθόδοξα πράγματα.

Απολαυστικά παράξενο και απρόβλεπτο, γεμάτο αναπάντεχες ανατροπές και

 

Περιγραφή

Όλα ξεκινούν στο γραφείο πληροφοριών της Γαλλίας όπου ο γηραιός στρατηγός Μπουρζό ζητάει από τον έμπιστο συνεργάτη του, Πολ Ομπζά, να τον βοηθήσει να επιλέξει το άτομο που θα ηγηθεί της μυστικής αποστολής που προετοιμάζουν: ένα όμορφο θηλυκό, εύκολα χειραγωγήσιμο.

Η Κονστάνς, μια ελκυστική, ανήσυχη γυναίκα που λιμνάζει σε έναν αποτυχημένο γάμο με έναν ξοφλημένο μουσικό της pop, μοιάζει η ιδανική επιλογή.

Οι άνδρες του Ομπζά την απάγουν, τη μπλέκουν στα δίχτυα της γαλλικής γραφειοκρατίας και την εκπαιδεύουν για την ειδική αποστολή. Στόχος τους η αποσταθεροποίηση του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ-ουν στη Βόρεια Κορέα.

Από τις όχθες του Σηκουάνα μέχρι την ακτή της Κίτρινης Θάλασσας, κατά μήκος του ποταμού Κρεζ, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την Κονστάνς να εκπληρώσει την αποστολή της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Βιβλίο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Aman Rebetiko και ο Σπύρος Δελέγκος στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ την Κυριακή

Ένα διαχρονικό μουσικό ταξίδι στην παράδοση και το ρεμπέτικο τραγούδι από την Αθήνα και το…