Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Καθηλωτικό το αφιέρωμα στο Χρόνη Αηδονίδη στο Ηρώδειο

Καθηλωτικό το αφιέρωμα στο Χρόνη Αηδονίδη στο Ηρώδειο

0

Μαζί με κορυφαίους ερμηνευτές επί σκηνής συγκίνησαν τα παιδιά του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης»

Καθηλωτική ήταν η μουσική παράσταση «Στον Γαλατά, ψιλή βροχή» την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.  Ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη, με κορυφαίους ερμηνευτές της ελληνικής παράδοσης: Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Μπάσης, Βιολέτα Ίκαρη και άλλοι εκλεκτοί συντελεστές.

Μαζί τους τα παιδιά του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» – που συνεχίζουν με σεβασμό και αφοσίωση την πλούσια μουσική μας παράδοση.

Η συναυλία με τίτλο «Στον Γαλατά ψιλή βροχή» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, ακριβώς 30 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του Χρόνη Αηδονίδη στο Ηρώδειο και λίγες μόλις μέρες πριν από τη συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατό του.

Σε μια ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και απόλυτου σεβασμού, 5.000 θεατές γέμισαν ασφυκτικά το Ηρώδειο και χειροκρότησαν θερμά όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με τη φωνή και την ψυχή τους τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μνήμες και μουσικές που κρατούν ζωντανή την ψυχή της παράδοσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτάσεις για το θέμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2026 ζητά ο δήμος Ξάνθης

Οι τρεις καλύτερες θα τεθούν σε ψηφοφορία και θα αναδειχθεί το σύνθημα της επικείμενης διο…