
Ζητήθηκε από την τουρκική πλευρά. Αναζητείται νέο κενό το πρόγραμμα των δύο ηγετών
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.
Η συνάντηση των δύο ηγετών δεν θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Τούρκου Προέδρου σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών που διοργανώνει σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Οπότε η τουρκική πλευρά ειδοποίησε και αναζητείται, πλέον, νέα ώρα στις επόμενες ημέρες στη Νέα Υόρκη με βάση το πρόγραμμα και των δύο ηγετών.
Υπενθυμίζεται ότι το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη στις 21:00 στο λεγόμενο «Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη ως την πρώτη ελληνοτουρκική επαφή κορυφής μετά από τον περσινό Σεπτέμβριο.
Στο πλευρό των δύο ηγετών θα βρίσκονταν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, οι οποίοι ωστόσο συναντιούνται με μεγαλύτερη τακτικότητα, και οι δύο διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτων Νικολαϊδης και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.