Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Βιβλίο Τουριστικές διαδρομές «ΕΥ ΖΗΝ» με άρωμα φιλοσοφίας και παράδοσης και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τουριστικές διαδρομές «ΕΥ ΖΗΝ» με άρωμα φιλοσοφίας και παράδοσης και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

0

Πέντε διαδρομές βασισμένες στην θεωρία των πέντε στοιχείων και τη φιλοσοφία ΕΥ ΖΗΝ

Πέντε νέες τουριστικές διαδρομές, εμπνευσμένες από τη θεωρία των πέντε στοιχείων του Αριστοτέλη – γη, νερό, αέρας, φωτιά και πεμπτουσία – παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τμήμα Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η φιλοσοφία «ΕΥ ΖΗΝ» επιχειρεί να συνδέσει το ταξίδι με την πνευματικότητα, προτείνοντας στον επισκέπτη μια εμπειρία που υπερβαίνει την απλή γνωριμία με τον τόπο, προσφέροντας ταυτόχρονα επαφή με την παράδοση, την ιστορία και την αριστοτελική σκέψη.

Οι διαδρομές, που φέρουν τον τίτλο «ΕΥ ΖΗΝ», αποτυπώνουν τη φιλοσοφία της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης, συνδέοντας τον τουρισμό με τη διδασκαλία του Αριστοτέλη. Στόχος είναι η ανάδειξη του φυσικού τοπίου, της τοπικής παράδοσης και των πολιτιστικών μνημείων μέσα από μια πνευματική προσέγγιση.

Συνολικά, προτείνονται 180 σημεία επίσκεψης σε 16 Περιφερειακές Ενότητες της Μακεδονίας και της Θράκης, με δύο από τις διαδρομές να περιλαμβάνουν σημεία ενδιαφέροντος στη Ροδόπη. Οι προτάσεις καλύπτουν τόσο οδικές όσο και περιπατητικές διαδρομές, με λεπτομερή πληροφοριακά στοιχεία, χάρτες, οδηγίες μέσω Google Maps, ώρες λειτουργίας, αλλά και πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα.

Οι Πέντε Διαδρομές

1η Διαδρομή της Γης «Η γη των Αρχαίων Μακεδόνων» με 7ήμερο πρόγραμμα και τουριστικές προτάσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα και Πιερία.

2η Διαδρομή του Νερού «Η θάλασσα του Δημόκριτου» με 7ήμερο πρόγραμμα και τουριστικές προτάσεις σε Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρο.

3η Διαδρομή του Αέρα «Τα αρώματα του Διόνυσου» με 7ήμερο πρόγραμμα και τουριστικές προτάσεις σε Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Έβρο.

4η Διαδρομή της Φωτιάς «Μεταμορφώσεις χρόνου και πολιτισμών» με 7ήμερο πρόγραμμα και τουριστικές προτάσεις σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη.

5η Διαδρομή της Πεμπτουσίας «Η πεμπτουσία της Μακεδονίας – Θράκης» με 14ήμερο πρόγραμμα και τουριστικές προτάσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κοζάνη, Ημαθία, Πιερία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Βιβλίο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκαινιάζεται η Πινακοθήκη Μετανεοβυζαντινών Εικαστικών Τεχνών «Ιωάννης Μητράκας»

Εκδήλωση την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου Τις «πύλες» της ανοίγει η Πινακοθήκη Μετανεοβυζαντινών…