
Τα βέλη του Μιχάλη Κατρίνη προς τον «γαλάζιο», πλέον, βουλευτή
Η «μεταγραφή» του πρώην Υπουργού και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε, όπως ήταν λογικό, αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και, ιδιαίτερα, της «πράσινης» παράταξης. Ο Μιχάλης Κατρίνης, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στην ΝΔ ως μία «απεχθή και ακραία επίδειξη πολιτικού αμοραλισμού», η οποία οδηγεί την πολιτική σκηνή σε μια «λογική ανακύκλωσης».
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «10 παντού» του OPEN: «ένας άνθρωπος που διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και φτάνει στο σημείο να προσχωρεί στον πολιτικό χώρο που είναι αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ, κρίνεται και από τους ψηφοφόρους, αλλά και συνολικά από τους Έλληνες πολίτες, όσον αφορά την αξιοπιστία του. Για εμένα, είναι μια απεχθής και ακραία επίδειξη πολιτικού αμοραλισμού».
Ακολούθως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε πως τέτοιες κινήσεις δεν ενισχύουν την πολιτική και το πολιτικό σύστημα, διότι ο κόσμος, βλέποντας όλες αυτές τις εξελίξεις, δεν αισθάνεται ότι το πολιτικό σύστημα πηγαίνει σε μια λογική ανασυγκρότησης, αναγέννησης και ανανέωσης, αλλά σε μια λογική ανακύκλωσης, με τα πρόσωπα να ψάχνουν ρόλους σε κόμματα. «Εν προκειμένω, ξέρετε πολύ καλά ότι αμέσως μετά τις εκλογές του 2023, που ο κύριος Λοβέρδος ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και δεν εξελέγη, αμέσως μετά αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Φρόντισε, θα έλεγα με τρόπο σταθερό από τότε, να υποστηρίζει δημόσια τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη και σήμερα υπήρξε μια φυσιολογική εξέλιξη μιας προδιαγεγραμμένης πορείας” προσέθεσε ο Βουλευτής της «πράσινης» παράταξης.