
Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ, Μ. Κοσμίδου: «Θα κάνουμε μελέτη. Εκτιμώ ότι το επόμενο καλοκαίρι θα δοθεί προς χρήση η κατασκήνωση των Αβδήρων»-Υπουργείο Παιδείας, υπεύθυνος για τις κατασκηνώσεις: «Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ δεν έχουμε αίτημα για την λειτουργία της κατασκήνωσης στα Άβδηρα»
Στο θέμα της κατασκήνωσης «Αρχαία Άβδηρα» επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά καθώς υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας καθώς και τον σχεδιασμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης εκπαίδευσης ΑΜΘ. Μετά από επίμονες προσπάθειες καταφέραμε και λάβαμε απαντήσεις αλλά και σαφείς δεσμεύσεις που αφορούν το μέλλον της κατασκήνωσης.

Υπουργείο Παιδείας, υπεύθυνος για τις κατασκηνώσεις: «Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ δεν έχουμε αίτημα για την λειτουργία της κατασκήνωσης στα Άβδηρα»
Όπως μας ανέφερε ο υπεύθυνος για τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας και σύμβουλος της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, Νίκος Αντωνίου, οι κατασκηνώσεις ιδιοκτησίας και άμεσης διαχείρισης από το Υπουργείο Παιδείας, ανέρχονταν σε 61, όμως 4 μόνο λειτουργούσαν ενεργά μέχρι που έκλεισαν λόγω του κορωνοϊού. Φέτος θα λειτουργήσει μόνο μία, στην Αττική (Αγ. Ανδρέα): «Όλες σχεδόν οι κατασκηνώσεις είναι παλιές κατασκευές που χρειάζονται συντήρηση. Από τις 4 – 5 που λειτουργούσαν και έκλεισαν για τον κορωνοϊό, μόνο για μία κατασκήνωση στην Θεσπρωτία έχουμε αίτημα για χρηματοδότηση, ώστε να λειτουργήσει. Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ δεν έχουμε ανάλογο αίτημα. Είναι στις προθέσεις του υπουργείου να λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον 10 κατασκηνώσεις αλλά αυτό πρέπει να γίνει με αίτημα από τις Διευθύνσεις που τις διαχειρίζονται. Το υπουργείο τις χρηματοδοτεί και αυτές κάνουν τις προσλήψεις προσωπικού και ότι απαιτείται για να λειτουργήσουν».
Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ, Μ. Κοσμίδου: «Θα κάνουμε μελέτη. Εκτιμώ ότι το επόμενο καλοκαίρι θα δοθεί προς χρήση η κατασκήνωση των Αβδήρων»
Απ’ την πλευρά της η Διευθύντρια της Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Μαριγούλα Κοσμίδου στην οποία απευθυνθήκαμε, παραδέχτηκε ότι δεν έχει καταθέσει αίτημα για λειτουργία αλλά αίτημα προς το υπουργείο που αφορά την αποψίλωση και τον καθορισμό του χώρου: «Ο σχεδιασμός μας είναι να κινήσουμε τις διαδικασίες για μια μελέτη που θα αποτυπώνει την κατάσταση των κτηρίων και θα προτείνει παρεμβάσεις. Η κατασκήνωση των Αβδήρων χρειάζεται συντήρηση και επιδιόρθωση για να λειτουργήσει. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε εφόσον λάβουμε έγκριση και χρηματοδότηση από το υπουργείο. Εκτιμώ ότι το επόμενο καλοκαίρι θα δοθεί προς χρήση η κατασκήνωση των Αβδήρων».
Οι δηλώσεις αυτές έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου μένει να αποδειχθούν στην πράξη.