
Συγκρότηση ΕΜΟΔΕ υπό το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Η ίδρυση Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας ανακοινώθηκε την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στο πλαίσιο συνάντησης του βουλευτή Ν. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Η μονάδα εντάσσεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου για την κάλυψη περιοχών με δασικό φορτίο και κίνδυνο πυρκαγιάς. Η στελέχωση θα γίνει από υποψήφιους της σχετικής προκήρυξης.
Η αποστολή της μονάδας είναι η επιχειρησιακή ανταπόκριση σε δασικά συμβάντα και η υποστήριξη της πολιτικής πρόληψης για τη θερινή περίοδο. Η ένταξη της Καβάλας στο σχεδιασμό προκύπτει από τη γεωγραφική και επιχειρησιακή αξιολόγηση που διενήργησε το Υπουργείο.