Αρχική Ρεπορτάζ «Γεύση Ξάνθης – taste xanthi»:Κάτι νόστιμο μαγειρεύεται στην πόλη μας την Παρασκευή

«Γεύση Ξάνθης – taste xanthi»:Κάτι νόστιμο μαγειρεύεται στην πόλη μας την Παρασκευή

0

Ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας θα μαγειρέψει 3 πιάτα με καβουρμά μπροστά στην Δημοτική αγορά – Θα μοιραστούν 1.500 μερίδες- Τη δράση συνδιοργανώνουν ΟΕΒΕ, Επιμελητήριο, Περιφέρεια και Δήμος Ξάνθης – Ένας νέος θεσμός γεννιέται

 

Κάτι πολύ …νόστιμο ετοιμάζεται για την Παρασκευή 30 Μαΐου από τις 7 -9 το απόγευμα στην είσοδο της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης (από την πλευρά του Εργατικού κέντρου). Η δράση «Γεύση Ξάνθης – taste xanthi», που διοργανώνεται για πρώτη φορά, επιχειρεί να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της Ξάνθης, στοχεύοντας σ’ αυτή την μορφή τουρισμού που είναι δυναμικός και αναπτυσσόμενος. Η δράση που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και πρόκειται να παραστεί η πρόεδρος Άντζελα Γκερέκου, έχει τιμώμενο προϊόν τον καβουρμά που θα αποτελέσει τη βάση για τρία πιάτα τα οποία θα μαγειρέψει ο δημοφιλής Θρακιώτης σεφ Βαγγέλης Δρίσκας με τη βοήθεια των σπουδαστών μαγειρικής των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Θα μοιραστούν 1.500 μερίδες στο κοινό που θα κάνει την γευσιγνωσία ενώ εντός της Δημοτικής αγοράς θα λειτουργεί έκθεση τοπικών προϊόντων Να σημειώσουμε ότι ο κ. Δρίσκας διαφήμισε την δράση από την εκπομπή του στο κανάλι Open ενώ οι διοργανωτές της εκδήλωσης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στο παλιό δημαρχείο. Επισημαίνεται ότι όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου η πρωτοβουλία ξεκίνησε από έναν επαγγελματία της εστίασης και στη συνέχεια αγκαλιάστηκε και υποστηρίχθηκε από την ΟΕΒΕ , το Επιμελητήριο, την Περιφέρεια και τον δήμο Ξάνθη που στήριξαν και συμμετέχουν στην διοργάνωση.

Τσιακίρογλου Μαίρη, πρόεδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης: « Είναι μια γιορτή γαστρονομίας και συνεργασίας όλων να αναδείξουμε τον γαστρονομικό πλούτο μας»

«Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε κατά κύριο λόγο είναι ο γαστρονομικός πλούτος του νομού μας που είναι ανεξάντλητος και να προβάλλουμε το τουριστικό προϊόν το οποίο έχουμε και να δημιουργηθεί ένας πόλος τουριστικής έλξης ο οποίος να έχει ως ταυτότητα την γαστρονομία. Ο πρώτος σταθμός θα αφορά τον καβουρμά ως τιμώμενο προϊόν. Ο σεφ κ. Δρίσκας θα μαγειρέψει συνταγές με καβουρμά και τοπικά ξανθιώτικα προϊόντα. Θα τιμήσει την εκδήλωση  η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου. Είναι μεγάλη

χαρά που για πρώτη φορά όλοι οι θεσμικοί αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί φορείς συντάσσονται προς μία κατεύθυνση.  Είναι μια γιορτή συνεργασίας και ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες που αγκάλιασαν της προσπάθεια και έχουν γίνει χορηγοί είτε μέσα από παροχή υπηρεσιών είτε μέσα από προϊόντα αλλά και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσει του νομού μας οι οποίες έχουν συνδράμει με τον τρόπο τους< σημείωσε η κα Μαίρη Τσιακίρογλου κατά την συνέντευξη Τύπου.

Προέδρος ΕΒΕ Ξάνθης Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη:» Όλοι ενωμένοι σαν γροθιά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για τον τόπο μας»

«Αυτή είναι μια δράση που έχει σκοπό να αναδείξει την γαστρονομική ταυτότητα του τόπου μας. Και για το λόγο ξεκινάμε μ’ έναν χαρακτηριστικό πρεσβευτή της Ξανθιώτικης κουζίνας τον καβουρμά.

Αυτή η δράση είναι μια γιορτή συνεργασίας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον τόπο μας. Αγκαλιάστηκε από όλους, από τον απλό κόσμο από τους επαγγελματίες και θα ήθελα να την αγκαλιάσετε και εσείς. Είναι πολύ θετικό ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε όλοι σ’ αυτό το τραπέζι και την άλλη φορά θα είμαστε ακόμη περισσότεροι. Όλοι ενωμένοι σαν γροθιά θα προσπαθήσουμε για τον καλύτερο για τον τόπο μας», πρόσθεσε η κα Μαλλιαρουδάκη.

Ένας νέος θεσμός γεννιέται

Η εκπρόσωπος της αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Πολυξένης Μπρίκα μετέφερε τους χαιρετισμούς της και τις ευχές της για την επιτυχία της διοργάνωσης. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Τσέπελης σημείωσε πως ο δήμος αγκάλιασε την πρόταση για το taste xanthi και σημείωσε πως αυτό μπορεί να είναι το ξεκίνημα ενός νέου θεσμού προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα και σ’ όλους  τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό τον τομέα. Όπως αναφέρθηκε αυτός είναι και ο στόχος των διοργανωτών. Να γίνει θεσμός και να προβάλλονται κάθε χρόνο τοπικά προϊόντα. Επίσης ένας άλλος στόχος  είναι να περάσουν αυτές οι συνταγές στους επαγγελματίες ώστε να ενταχθούν στους καταλόγους τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επανεκκίνηση της προσπάθειας για τουριστικό τρένο στη γραμμή Δράμα – Ξάνθη

Σύσκεψη στον δήμο Παρανεστίου με συμμετοχή περιφερειάρχη, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων Ξάν…