
Αναφορά έγινε και στον υφυπουργό Παιδείας Νίκο Παπαϊωάννου, με τον βουλευτή να υπογραμμίζει ότι είχε διοικητική ευθύνη ως πρώην Πρύτανης και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και δεν μπορεί να εκφράζεται ως σχολιαστής
Στο ζήτημα της φύλαξης των πανεπιστημίων επανήλθε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ασκώντας κριτική στην κυβερνητική διαχείριση των θεμάτων ασφάλειας στα ΑΕΙ. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανέφερε ότι τα περιστατικά που παρατηρούνται σήμερα είναι ανάλογα με εκείνα που είχε αναδείξει η Νέα Δημοκρατία το 2019, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
Ο κ. Κατρίνης σημείωσε ότι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν συνοδεύτηκαν από πρακτικές αλλαγές. Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε διατυπώσει αντιρρήσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία και είχε καταθέσει πρόταση για σύστημα φύλαξης υπό την ευθύνη των ιδρυμάτων.
Αναφορά έγινε και στον υφυπουργό Παιδείας Νίκο Παπαϊωάννου, με τον βουλευτή να υπογραμμίζει ότι είχε διοικητική ευθύνη ως πρώην Πρύτανης και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και δεν μπορεί να εκφράζεται ως σχολιαστής.
Ο κ. Κατρίνης δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τα πανεπιστήμια να καλύψουν το κόστος των σχεδίων φύλαξης από ερευνητικούς πόρους. Τόνισε ότι η ευθύνη για την κατάσταση δεν μπορεί να μεταφέρεται μεταξύ κυβέρνησης και πανεπιστημιακών αρχών, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε δεν έχει αποδώσει αποτελέσματα.