Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αύξηση προϋπολογισμού σε 1.300.000 ευρώ για το έργο «Ανάδειξη Συμπληρωματικών αρχαιολογικών χώρων Αβδήρων»

Αύξηση προϋπολογισμού σε 1.300.000 ευρώ για το έργο «Ανάδειξη Συμπληρωματικών αρχαιολογικών χώρων Αβδήρων»

0

Την τροποποίηση της Πράξης υπέγραψε ο περιφερειάρχης, δηλώνοντας: «έχουμε χρέος να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε τον πολιτιστικό, αρχαιολογικό μας πλούτο»

 

Υλοποίησε τη δέσμευσή του σχετικά με την ανάδειξη και προστασία του πολιτιστικού, αρχαιολογικού πλούτου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης υπέγραψε τροποποίηση της Πράξης «Ανάδειξη Συμπληρωματικών αρχαιολογικών χώρων Αβδήρων (ΦΑΣΗ Β’)» στο Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη 2021-2027» για την αύξηση του προϋπολογισμού από 365.106,77 ευρώ σε 1.300.000 ευρώ.

«Η επέκταση του προϋπολογισμού αποτελεί σημαντικό βήμα για την υλοποίηση πιο ολοκληρωμένων και ποιοτικών παρεμβάσεων, που θα συμβάλουν στην προβολή της ιστορικής μας κληρονομιάς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα για την ανάδειξη και προστασία των μνημείων μας, προωθώντας πολιτικές που ενισχύσουν την πολιτιστική μας ταυτότητα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κος Τοψίδης.

Όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια, με στόχο την ενοποίηση ενός συνόλου μνημείων σε ένα δίκτυο διαχρονικής περιήγησης, θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από ήπιες παρεμβάσεις, όπως αποκαταστάσεις, συντηρήσεις, διαμορφώσεις, για τη βελτίωση των υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και την προστασία. Παράλληλα προβλέπονται δράσεις στον τομέα της καθοδήγησης και της ενημέρωσης των επισκεπτών με την δημιουργία περιμετρικού διαδρόμου, στάσεων και εγκατάσταση καθιστικών και ενημερωτικών πινακίδων, δράσεις προβολής, ψηφιακές εφαρμογές, ενέργειες για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία κα.

Το έργο, που θα πραγματοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, εντάσσεται στην Προτεραιότητα «Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια ΑΜΘ» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στις 30 Μαΐου η εκδήλωση «Γεύσεις Ξάνθης – Taste Xanthi»

Το Επιμελητήριο Ξάνθης και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης (ΟΕΒΕΞ) προ…