
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αδέσποτη Δράση» των «Δράσεων Ενεργού Πολίτη» οι μαθητές συγκέντρωσαν και σημαντική ποσότητα τροφής ως δωρεά στο σωματείο «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης»
Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική και ευαισθητοποιημένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 4ου ΓΕΛ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αδέσποτη Δράση» των «Δράσεων Ενεργού Πολίτη» που υλοποιεί το σχολείο. Οι μαθητές της Α’ Λυκείου (τμήματα Α1 και Α2) είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κύριο Γιώργο Τζεμπραηλίδη, εκπρόσωπο του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης».
Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ομιλίας, ο κύριος Τζεμπραηλίδης παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο το σημαντικό έργο του σωματείου στην προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας. Οι μαθητές έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον, θέτοντας ερωτήσεις και εκφράζοντας την ανησυχία τους για την ευζωία των τετράποδων φίλων μας.
Παράλληλα με την ενημερωτική δράση, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συγκέντρωση τροφής για τους αδέσποτους φίλους. Η ανταπόκριση των μαθητών και της σχολικής κοινότητας ήταν συγκινητική, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μια σημαντική ποσότητα τροφής, η οποία και παραδόθηκε ως δωρεά στο σωματείο «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης».
Η δράση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια του σχολείου να καλλιεργήσει στους μαθητές την έννοια της ενεργού πολιτειότητας, την ευαισθησία απέναντι στα ζώα και την αξία της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.