
Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει την ηρωική ιστορία του Αθανασίου Διάκου με τη μοναδική καραγκιοζίστικη προσέγγιση
Εν όψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει την ηρωική παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Αθανάσιος Διάκος κι ο Καραγκιόζης στο μοναστήρι» στην Ξάνθη, το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 17:30 και στις 19:30 στην Καπναποθήκη Π. Το έργο αυτό είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας του Αθανασίου Διάκου και παρουσιάζει, με τον καραγκιοζίστικο τρόπο, το πώς ο Διάκος πήρε τα άρματα.
Το νεοελληνικό θέατρο σκιών έχει μια ολόκληρη κατηγορία παραστάσεων που έχουν ως θέμα την Επανάσταση του 1821, με ήρωες πραγματικούς ή φανταστικούς. Αυτές είναι οι λεγόμενες «ηρωικές» παραστάσεις που αποτελούν το «κόσμημα» του δραματολογίου του Καραγκιόζη. Αυτά τα έργα ήταν μεγάλα σε διάρκεια και παίζονταν σε δύο και τρεις βραδιές συνεχόμενες.
Στις ηρωικές παραστάσεις μπορεί κάποιος να βρει πραγματικά στοιχεία αλλά ο Καραγκιόζης δεν έχει σκοπό να παρουσιάσει τα ιστορικά γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν. Παίρνει την ιστορία και την κάνει μύθο και μέσα από τον μύθο μας κάνει να αγαπήσουμε την ιστορία, τον τόπο μας και την ελευθερία.
Η συνέχεια στο πανί…
Γενική Είσοδος: 7 €