Αρχική Ρεπορτάζ Νέα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης

Νέα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης

0

Θα συγκροτηθούν στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου με το Δασαρχείο Ξάνθης  – Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, Λοΐζος Σερραίος μιλά στο «Ε» για τον σκοπό της πρωτοβουλίας

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης ενημερώνει πως σύμφωνα με απόφαση του Δασαρχείου Ξάνθης θα συγκροτηθούν νέα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός από κάθε παρέα που επιθυμεί να συμμετάσχει, θα πρέπει να προσκομίσει κατάσταση με τα ονόματα στα γραφεία του Συλλόγου έως την Πέμπτη 20 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί που επιθυμούν να πάρουν μέρος θα πρέπει να έχουν εκδώσει άδεια θήρας την περίοδο 2024-2025 στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης.

Διαχειριστές οι κυνηγοί

Ο πρόεδρος, Λοΐζος Σερραίος προσθέτει στο «Ε» πως το Υπουργείο έχει αποφασίσει την συγκρότηση ειδικών συνεργείων σε συνεργασία με το Δασαρχείο με σκοπό να θηρεύσει αγριόχοιρους διευκρινίζοντας παράλληλα πως η εν λόγω δράση δεν έχει καμία σύνδεση με την κυνηγετική περίοδο που έχει ήδη ολοκληρωθεί για το 2024-2025.

«Στην ουσία οι κυνηγοί γίνονται διαχειριστές της κατάστασης. Μέχρι τέλος Μαρτίου οι αρχηγοί των κυνηγοπαρέων πρέπει να δηλώσουν τα ονόματα, ώστε στη συνέχεια να ασφαλιστούν. Η κάθε παρέα αποτελείται από 10 έως 12 άτομα», όπως αναφέρει.

Τέλος, ο κ. Σερραίος σημειώνει πως αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στην αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού, της αφρικανικής πανώλης, όπως επίσης και στον περιορισμό των καταστροφών που προκαλούνται από αγριόχοιρους κυρίως σε αγροτικές εκτάσεις.

«Οι κυνηγοί έχουν ρόλο “αρωγού” στο έργο του Υπουργείου όσον αφορά τη διαχείριση των αγριόχοιρων», δηλώνει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κόσμο είχαμε, πληρότητα στα ξενοδοχεία δεν είχαμε

Αντικρουόμενα τα στοιχεία. Από  90 – 100% πληρότητα στην πόλη – 60 – 70% στα καταλύματα-Αν…