Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Γκιρτζίκης και επίσημα!

Γκιρτζίκης και επίσημα!

0
gkirtzikis epo

Ανέλαβε την προεδρία της ΕΠΟ στις χθεσινές εκλογές της Ομοσπονδίας

Χωρίς αντίπαλο και με ψήφους 51 υπέρ – 4 λευκά πήρε το χρίσμα για την επόμενη διετία ο Ξανθιώτης ποδοσφαιρικός παράγοντας

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο ξενοδοχείο «Radisson Blue Park» στο Πεδίον του Άρεως, όπου συγκεντρώθηκαν οι εκπρόσωποι όλων των Ενώσεων της χώρας, και ανακοινώθηκε το τελικό αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με αυτό, ο Γ. Γκιρτζίκης εκλέγεται με 51 ψήφους σε σύνολο 55 συμμετεχόντων στην ψηφοφορία, καθώς υπήρχαν μόλις τέσσερα λευκά (ως γνωστόν κατέβηκε υποψήφιος χωρίς να έχει ουσιαστικά αντίπαλο). Έτσι με ένα συντριπτικό ποσοστό που αγγίζει το 92,72% εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, αναλαμβάνοντας τη θέση μετά την παραίτηση του Γ. Σαρρή, με τη θητεία του νεοεκλεγέντα προέδρου να ολοκληρώνεται το 2016.

Ο νέος πρόεδρος, λίγο μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία της ΕΠΟ, συγκεντρώνοντας ρεκόρ ψήφων, μίλησε για τη νέα… εποχή, καλώντας τις ομάδες που έχουν δημιουργήσει… μέτωπο κατά της Ομοσπονδίας να προστατεύσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Κατ’ αρχήν, οι ομάδες μπορεί να παίρνουν τις θέσεις που παίρνουν, αλλά πρέπει να είναι πιο επιεικείς και να μην βάλλουν στο προϊόν, στο οποίοι, οι ίδιοι θέλουν να έχουν έσοδα. Θα πρέπει να το προστατεύσουν. Η αμφισβήτηση δεν είναι καλή για εμάς που προερχόμαστε από το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γιατί οι Ενώσεις είναι αυτές που αποφασίζουν για την Ομοσπονδία. Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει και να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά», υποστήριξε σχετικά στις πρώτες του δηλώσεις.

Να σημειώσουμε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν παρουσία του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA κ. Μιρτσέα Σάντου, ο οποίος απηύθυνε πριν από την έναρξη της διαδικασίας χαιρετισμό εκ μέρους της ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Την Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Σάββας Υφαντίδης και ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Μελισσάς.

Βιογραφικό

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης βρίσκεται στο χώρο του ποδοσφαίρου από το μακρινό… 1965 όταν υπήρξε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής του σωματείου Θράκη Συδινής έως το 1972. Αργότερα υπήρξε πρόεδρος της ίδιας ομάδας (1973-1980) και εκ των ιδρυτών της ΕΠΣ Ξάνθης (1978) όπου διετέλεσε αντιπρόεδρος και πρόεδρος (1980-1997).

Ακολούθησε η πολυετής παρουσία του στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από τις παρακάτω θέσεις:

1997-2000: Αναπληρωτής Γ.Γ. ΕΠΟ.

2000-2003: Αναπληρωτής ταμίας της ΕΠΟ.

2003 – 2012: Ταμίας της ΕΠΟ

2014: Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ

Παράλληλα διατέλεσε εκπρόσωπος της ΕΠΟ στο Δ.Σ. της Super League και πρόεδρος σε διάφορες επιτροπές (προμηθειών, Νομικών Θεμάτων και αδειοδότησης ΠΑΕ, τεχνικής επιτροπής Εθνικών Ομάδων κ.α.), ενώ παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος της ΕΠΟ διεθνή συνέδρια FIFAUEFA (Σίδνεϋ, Γιοχάνεσμπουργκ, Παρίσι, Ζυρίχη, Κων/πολη κ.α.).

Το διάστημα 2000-2004 υπήρξε πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

Στην επαγγελματική του ενασχόληση ήταν Διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα ΑΕ από το 1973 έως το 2013, ενώ στο παρελθόν είχε παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως:

Πρόεδρος Κοινότητας Κουτσού (1991-1998).

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βιστονίδας (1999-2002)

Νομαρχιακός Σύμβουλος Διευρυμένης Περιφέρειας Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης (2003-2006).

Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Ξάνθης (2003-2004).

Πλέον, στο ξεκίνημα του 2015 στόχευσε στην εκλογή του ως πρόεδρος της ΕΠΟ, πρόθεση που ανακοίνωσε επίσημα δυο μέρες πριν εκπνεύσει το 2014, ενώ ακολούθως στις αρχές Φλεβάρη θα επιδιώξει να εκλεγεί και πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κατεβαίνοντας υποψήφιος και σε αυτές τις εκλογές, έχοντας ως αντίπαλο τον Γιώργο Πανίδη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Super League: Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Η αντίστροφη μέτρηση για την 7η αγωνιστική της Super League έχει ξεκινήσει, με το μεγάλο ν…