Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Η βουλιμία του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία και οι καταστροφικές συνέπειες για το Σύνταγμα και την πατρίδα

Η βουλιμία του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία και οι καταστροφικές συνέπειες για το Σύνταγμα και την πατρίδα

0
malakis palia poli

Άρθρο- παρέμβαση του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Ξάνθης Κωνσταντίνου Μαλάκη

«Πέρα από την άκαιρη προσφυγή στις κάλπες το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε άλλη μία καταστροφική στάση και αυτή είναι η ματαίωση της διαδικασίας ώστε να είναι Αναθεωρητική η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου»

Πέρα από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και την αναταραχή που προκαλείται στη χώρα από τη στάση που τήρησε και τηρεί το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η ακραία αυτή συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε κάποιες πολύ αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα και το πολίτευμα.

Πέρα, λοιπόν, από την άκαιρη προσφυγή στις κάλπες το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε άλλη μία καταστροφική στάση και αυτή είναι η ματαίωση της διαδικασίας ώστε να είναι Αναθεωρητική η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Δυστυχώς για την πατρίδα η Βουλή δεν θα έχει αυτή τη δυνατότητα πριν το 2021.

Όλως ενδεικτικά, θα πρέπει να αναφέρω ότι ήταν κρίσιμο και ώριμο για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος να προκύψει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό αλλά και ο περιορισμός της θητείας των βουλευτών σε δύο τετραετίες, για να αποτραπεί η μετεξέλιξη των πολιτικών σε επαγγελματίες του λειτουργήματος, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η μακροχρόνια παραμονή σε θέσεις εξουσίας αφού μετά από αρκετά χρόνια οι πολιτικοί, στην καλύτερη περίπτωση φθείρονται και στη χειρότερη διαφθείρονται.

Βέβαια, δεν πρέπει κανείς να παραβλέπει ότι υπήρχε μοναδική ευκαιρία για την κατάργηση του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών που θα είχε σαν αποτέλεσμα την παύση του εξευτελισμού της πολιτικής ζωής. Πρόκειται για ένα όνειδος και η ντροπή που επί σειρά δεκαετιών μας κατατρέχει την δημοκρατία μας.

Τέλος από μια συντακτική βουλή υπήρχε η ανάγκη για την θεσμοθέτηση της εκλογής της δικαστικής εξουσίας από τους κόλπους της Δικαιοσύνης και όχι τον διορισμό της από την εκάστοτε κυβέρνηση καθώς μ’αυτό τον τρόπο κατοχυρώνεται και η ανεξαρτησία της τρίτης εξουσίας, της Δικαστικής, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Αυτές οι θεσμικές αλλαγές φαίνεται πως ήταν αναγκαίες για το πολιτικό σύστημα και μια απαίτηση της κοινωνίας, προκειμένου να υπάρξει εξυγίανση και ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Επίσης, πολλές άλλες διατάξεις θα είχαμε την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε στο Σύνταγμά μας, ευκαιρία που δυστυχώς χάσαμε, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ικανοποιήσει τη βουλιμία του για την εξουσία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ελληνική απάντηση στα τουρκικά σενάρια για ΑΟΖ με τη Συρία

Διπλωματική εγρήγορση και πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο…