Οι ειδικότητες αφορούν απόφοιτους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ)
Ο Δήμος Ξάνθης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 8 ατόμων για τη στελέχωση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του. Οι θέσεις απευθύνονται σε απόφοιτους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ), δηλαδή και σε απόφοιτους λυκείου και γυμνασίου, οι οποίοι θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας έως την 31η Αυγούστου 2025, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης της δράσης (ΑΣΕΠ ΣΟΧ).
Οι ειδικότητες είναι οι εξής:
Ειδικότητα | Αριθμός θέσεων |
ΠΕ Ψυχολόγων | 1 θέση |
ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας | 1 θέση |
ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων | 3 θέσεις |
ΔΕ Προσωπικού Εστίασης (Μαγείρων) | 1 θέση |
ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων | 2 θέσεις |
Πού και πως μπορείτε να κάνετε αίτηση
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, κατά περίπτωση, ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1 ΠΕ/ΤΕ ή ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση:
Δήμος Ξάνθης, Πλατεία Δημοκρατίας, Τ.Κ. 67132, Ξάνθη, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών – Γραφείο Μητρώων & Διαδικασιών Προσωπικού, υπόψη κας Ιορδανίδου Παρθένας και κας Γκαϊτατζή Ξανθής (τηλ. επικοινωνίας: 25410 28398, 25410 83240).
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.
Ξεκινά πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για ανέργους ηλικίας 30-59 ετών
Με έμφαση στις γυναίκες
Αιτήσεις από την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024 και λήγει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025
Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για ανέργους ηλικίας 30-59 ετών με έμφαση στις γυναίκες υπεγράφη από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως. Στόχος του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας, με τη δημιουργία νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από 5.880 ανέργους, ηλικίας 30 – 59 ετών, με έμφαση στις άνεργες γυναίκες.
Η δράση «Πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για ανέργους ηλικίας 30-59 ετών με έμφαση στις γυναίκες» συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» 2021-2027 με τη συνολική συγχρηματοδοτούμενη Δημόσια Δαπάνη να ανέρχεται σε 100.000.000 ευρώ.
Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων/δικαιούχων της δράσης ανέρχεται σε 17.000€ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:
– 1η δόση ύψους 4.600 ευρώ: μετά την έναρξη δραστηριότητας.
– 2η δόση ύψους 6.200 ευρώ: μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για χρονικό διάστημα 6 μηνών.
– 3η δόση ύψους 6.200 ευρώ: μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για χρονικό διάστημα 6 μηνών.
Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Για τη σύνδεση χρήστη στο ΟΠΣΚΕ απαιτείται η χρήση Web browser και η σύνδεση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://opske.gr/el.
Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024 και λήγει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025.
Ανοίγει τώρα νέο Voucher 50.000 ανέργων για έως 1.000 ευρώ στο χέρι
Νέο Voucher για 50.000 άνεργους ξεκινάει σήμερα από την ΔΥΠΑ με χιλιάδες ενδιαφερόμενους να ετοιμάζονται να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης πάνω σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και σε δεξιότητες οικονομικού εγγραμματισμού.
Στο πλαίσιο του Έργου «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» (MIS 5157226) της Δράσης 16913 του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για το επίδομα των έως 1.000 €
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:
Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α., ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Επιδότηση 17.000 ευρώ για ίδρυση επιχείρησης
Ποιοι τη δικαιούνται
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη νέα επιδότηση ύψους 17.000 ευρώ για την ίδρυση εταιρείας
Την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2024, αναμένεται να ανοίξει και πάλι το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για την επιχορήγηση νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών. Αυτή τη φορά το πρόγραμμα θα αφορά άνεργους ηλικίας 30 έως 59 ετών τους οποίους θα χρηματοδοτεί με το ποσό των 17.000 ευρώ προκειμένου να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 5.880 ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ και δεν συμμετέχουν σε εκπαίδευση, εργασία ή κατάρτιση. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια ενός έτους.
Όπως και στα προηγούμενα παρόμοια προγράμματα που έτρεξε η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), οι άνεργοι θα εισπράξουν το ποσό της επιδότησης σε τρεις δόσεις:
1η δόση ύψους 4.600 ευρώ: μετά την έναρξη δραστηριότητας.
2η δόση ύψους 6.200 ευρώ: μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για χρονικό διάστημα 6 μηνών.
3η δόση ύψους 6.200 ευρώ: μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για χρονικό διάστημα 6 μηνών.
Για να εισέλθουν στο πρόγραμμα, αρχικά, οι άνεργοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη ΔΥΠΑ στις ημερομηνίες που αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας. Στη συνέχεια θα πρέπει να συντάξουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο θα επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα της δραστηριότητας τους.
Τι είδους εταιρεία μπορεί να συσταθεί
Οι δυνητικοί ωφελούμενοι υποβάλλουν μία και μόνο αίτηση χρηματοδότησης και εντάσσονται στη δράση είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες, είτε ως μέλη νομικών οντοτήτων, με μία από τις ακόλουθες νομικές μορφές:
Ομόρρυθμη Εταιρεία (ΟΕ)
Ετερόρρυθμη Εταιρεία (ΕΕ) για τον ομόρρυθμο εταίρο της
Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ)
Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ)
Συνεταιρισμός εργαζομένων του άρθρου 24 του Κεφαλαίου Ε’ του ν. 4430/2016 (Α’ 205).
Οι ατομικές επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί από πρώην ανέργους.
Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Για τη σύνδεση χρήστη στο ΟΠΣΚΕ απαιτείται η χρήση Web browser και η σύνδεση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://opske.gr/el.
Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024 και λήγει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025.