Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Λουκέτο» στα πρωταθλήματα και αναβολή επ’ αόριστον σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου!

«Λουκέτο» στα πρωταθλήματα και αναβολή επ’ αόριστον σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου!

0
ball louketo

Χωρίς πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο – Επιμένει σε μη ορισμό διαιτητών στους αγώνες η Ομοσπονδία

Στα άκρα η κόντρα ΕΠΟ – Super League

Νέα ανατροπή και απρόσμενη εξέλιξη στο ποδοσφαιρικό τοπίο! Προς αναβολή οδεύουν τελικά τα πρωταθλήματα, καθώς η ΕΠΟ με χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει πως ΠΑΕ και Πολιτεία δεν έκαναν τα απαιτούμενα βήματα για να προχωρήσει από την πλευρά της σε αναίρεση της προ ημερών απόφασης για μη ορισμό διαιτητών.

Έτσι όλα δείχνουν πως αυτή την εβδομάδα δεν θα υπάρξει δράση σε Super League, Β’ Εθνική (Football League) και Γ’ Εθνική. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της αναφέρει πως ΠΑΕ και Πολιτεία δεν έκαναν τα απαιτούμενα βήματα για αναίρεση της προ ημερών απόφασης για μη ορισμό διαιτητών. Έτσι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το λουκέτο συνεχίζεται και μάλιστα επ’ αόριστον.

Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 14/11/2014, για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (Super League, Football League, Γ’ Εθνική Κατηγορία).

Η ΕΠΟ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με μοναδικό γνώμονα την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τα απαιτούμενα πρώτα βήματα δεν έγιναν, ούτε από την πλευρά της πολιτείας, ούτε και από αυτή των ΠΑΕ, άρα δεν προκύπτει και ο λόγος διαφοροποίησης της θέσης της Ομοσπονδίας».

Ως εκ τούτου αναβάλλονται οι αγώνες των τριών παραπάνω επαγγελματικών κατηγοριών ενώ αντιθέτως θα γίνουν κανονικά οι αναμετρήσεις των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (ΕΠΣ Ξάνθης κλπ.).

Σαρρής: «Υπό διάλυση η Super League»!

Λίγο μετά την ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής με δηλώσεις του στάθηκε στην απόφαση για την αναβολή των πρωταθλημάτων ενώ υποστήριξε μεταξύ άλλων πως η Super League βρίσκεται υπό διάλυση!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα a-sports:

«Δεν θα γίνει κανένα ματς… Η Σούπερ Λίγκα δεν έστειλε τίποτα και ούτε έβγαλε ανακοίνωση, όπως της είχε ζητηθεί. Ο συγκεκριμένος φορέας δείχνει πως βρίσκεται υπό διάλυση».

Εν συνεχεία ο Σαρρής ξεκαθάρισε: «Δεν γίνεται πρωτάθλημα ούτε σε Σούπερ Λίγκα, ούτε σε Β’ Εθνική, ούτε σε Γ’. Τέλος! Παραμένει η απόφαση για την επ’ αόριστον αναβολή των ορισμών των διαιτητών».

Το «χρονικό» της αναβολής

Â Η επίθεση κατά του διαιτητή, αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (13/11) στάθηκε αφορμή για το… σίριαλ που ακολούθησε και ολοκληρώθηκε χθες.

Την αμέσως επομένη (Παρασκευή 14/11), η Super League σε Δ.Σ. όρισε το πρόγραμμα των αγωνιστικών 11η – έως 17η, όμως την ίδια στιγμή, η ΕΠΟ αποφάσισε τον μη ορισμό διαιτητών επ’ αόριστον έως ότου οι 18 ΠΑΕ της Super League και οι 28 της Β’ Εθνικής καταδικάσουν το συμβάν με τον ξυλοδαρμό του Ζωγράφου και πάρουν μέτρα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας αγωνίστηκε η Εθνική Ελλάδος γνωρίζοντας την ήττα – ντροπή από τα Νησιά Φερόε (0-1) με την ΕΠΟ και κυρίως τον πρόεδρο της Γιώργο Σαρρή να βρίσκονται στο «στόχαστρο» για τις επιλογές και τους λάθος χειρισμούς στο θέμα του Ομοσπονδιακού προπονητή.

Την περασμένη Τρίτη η Β’ Εθνική συνεδρίασε και συμφώνησε με όσα απαιτούσε η ΕΠΟ, ζητώντας να ξαναρχίσουν αυτό το Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα.

Στο πλευρό των ομάδων στάθηκε και τα τηλεοπτικά δίκτυα Nova και Otesport καθώς δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να αναβληθούν οι αγώνες και να μείνουν «ξεκρέμαστοι» το Σαββατοκύριακο, σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Την Τετάρτη ωστόσο, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει Δ.Σ. στη Super League, η Λίγκα ακύρωσε τη συνάντηση των παραγόντων των ΠΑΕ και αντί Δ.Σ. απέστειλε σε όλες τις ομάδες ανακοίνωση την οποία έπρεπε να υπογράψουν και οι 18 ομάδες για να μεταβιβάσει από την πλευρά της στην ΕΠΟ η οποία με τη σειρά της θα όριζε χθες τους διαιτητές.

Τέσσερις ομάδες ωστόσο (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός), ενδεχομένως και περισσότερες διαφωνούν με ένα σκέλος του εγγράφου που ανέφερε:

«Καταδικάζουμε τη βία ως Super League και ως ΠΑΕ δεν θα ξαναβγάλουμε ανακοίνωση για κανένα διαιτητή, δεν θα διαμαρτυρηθούμε με κανένα τρόπο και θα συμμετέχουμε όλοι μαζί στην ειρηνική επίλυση των προβλημάτων». Οι παραπάνω ΠΑΕ θεώρησαν «φίμωση του λόγου» το συγκεκριμένο σημείο της ανακοίνωσης και ότι δεν θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν στη συνέχεια, εφ’ όσον προέκυπταν κακές διαιτησίες (όπως π.χ. αυτή του Σπάθα στο Παναιτωλικός – Ολυμπιακός).

Έτσι καθώς μέχρι χθες το μεσημέρι η ΕΠΟ δεν έλαβε το σχετικό έγγραφο υπογεγραμμένο και από τις 18 ΠΑΕ και παρά τις πιέσεις που δέχτηκε επέμεινε στην αρχική της απόφαση στο να μην ορίσει διαιτητές για κανέναν αγώνα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην αναβολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Super League, Δημήτρης Αγραφιώτης υπέβαλε χθες την παραίτησή του από την προεδρία της Super League, ενώ μία ημέρα νωρίτερα είχε κάνει το ίδιο ο αναπληρωτής πρόεδρος της Λίγκας, Στράτος Σιωπήλης.

Κι όλα αυτά εν μέσω των κλήσεων του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στους Μαρινάκη – Μελισσανίδη και την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, ενώ πλέον οι εξελίξεις και το «τι μέλλει γενέσθαι» για το πρωτάθλημα της Super League και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον…

SUPER LEAGUE

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ

Πλατανιάς – Πανιώνιος

Πανθρακικός – Ατρόμητος Αθ.

Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός – Εργοτέλης

Βέροια – ΑΕΛ Καλλονής

Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός

Ο.Φ.Η. – Κέρκυρα

Αστέρας Τρίπολης – Π.Α.Ο.Κ.

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Αυλαία με εκτός έδρας νίκη για Άβατο

Αποχαιρέτησε με ήττα ο Πετεινός Αυλαία με την 34η αγωνιστική είχαμε την Κυριακή, με πολλά …