Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αρχοντής-Μαρκόπουλος σε οινοποιεία της ΠΑΜΘ για την Ημέρα Οινοτουρισμού

Αρχοντής-Μαρκόπουλος σε οινοποιεία της ΠΑΜΘ για την Ημέρα Οινοτουρισμού

0

Χ. Τοψίδης: «Είναι στις προτεραιότητες μας η προβολή του κρασιού αλλά και του τρόπου παραγωγής του ως ένα στοιχείο του τουριστικού δυναμικού της περιοχής»

 

Η Κυριακή 10 Νοεμβρίου έχει καθοριστεί ως «Ημέρα Οινοτουρισμού» και αυτή την αφορμή ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Αρχοντής, με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο πραγματοποίησαν επισκέψεις σε οινοποιεία της περιοχής.

Σχετικά ο κ. Αρχοντής σημείωσε: «η Ημέρα Οινοτουρισμού για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς στην έκταση της Περιφέρειάς μας παράγονται σημαντικά κρασιά ποιότητας. Κρασιά,  τα  οποία χαρακτηρίζονται αφενός από υψηλό επίπεδο ποιότητας και αφετέρου κρασιά των οποίων τα χαρακτηριστικά συνδέονται ισχυρά με τον χώρο παραγωγής τους, την Περιφέρειά μας και τις επιμέρους περιοχές της, ειδικότερα. Κρασιά τα οποία κερδίζουν χρόνο με τον χρόνο όλο και σημαντικότερο μερίδιο στις αγορές του εξωτερικού αλλά και της πατρίδας μας.

Επιπλέον, όμως, στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη το κρασί  είναι βαθιά συνδεδεμένο με την ιστορία και την παράδοση της Περιφέρειάς μας. Σε ερευνητικές αρχαιολογικές δημοσιεύσεις αναφέρεται π.χ. ότι  στην προϊστορική εγκατάσταση του «Ντικιλί Τας», δίπλα στον χώρο των Αρχαίων Φιλίππων, εντοπίζεται η πρώτη παραγωγή κρασιού στην προϊστορική Ευρώπη, ενώ πασίγνωστη είναι από την Οδύσσεια του Ομήρου, η ποιότητα του «Μαρώνειου οίνου». Ενώ δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη λαμβάνουν χώρα σημαντικές εκδηλώσεις σχετικά με το κρασί με κυριότερη την Δραμινογνωσία! Όλα τα παραπάνω περιγράφουν, ενδεικτικά, το πλαίσιο και τους λόγους για τους οποίους, η Ημέρα Οινοτουρισμού είναι σημαντική για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη».

Στα πλαίσια αυτά μία σειρά εκλεκτών οινοποιείων άνοιξαν τις πόρτες τους την Κυριακή σε όλη την Περιφέρεια και δέχθηκαν επισκέπτες οι οποίοι δοκίμασαν κρασιά αλλά και ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραγωγής και για τα ιδιαίτερα τους ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε σχετικά: «Κανείς δεν θα αμφισβητήσει ποτέ ούτε την ποιότητα των κρασιών της περιοχής μας, ούτε τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχουν τόσο στον τομέα της διατροφής, όσο και στον τομέα τουρισμού και του οινοτουρισμού. Καθώς αυτά είναι αυτονόητα και αδιαμφισβήτητα. Θέλω σήμερα, με την ευκαιρία της Ημέρας Οινοτουρισμού να συγχαρώ τους οινοποιούς και τους αμπελουργούς της Περιφέρειάς μας για την προσπάθεια την οποία καταβάλουν και παράγουν κρασιά ποιότητας, σε μία εποχή ισχυρού ανταγωνισμού. Θέλω, επίσης, να τονίσω ότι η διοίκηση της Περιφέρειας μας κι εγώ προσωπικά καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να προβάλλουμε το κρασί της Περιφέρειάς μας τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Προσπαθούμε επίσης και είναι στις προτεραιότητες μας η προβολή του κρασιού αλλά και του τρόπου παραγωγής του ως ένα στοιχείο του τουριστικού δυναμικού της περιοχής μας καθώς το κρασί και τα οινοποιεία μας αποτελούν και ένα στοιχείο προβολής και προσέλκυσης κοινού».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Παναγιώτης Αρχοντής δήλωσε σχετικά: «Επισκέφτηκα, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, οινοποιεία της περιοχής μας στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας οινοτουρισμού. Ο οινοτουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού του τόπου μας. Η Περιφέρεια στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει ανάλογες δράσεις προβολής των κρασιών μας εντός και εκτός συνόρων».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο εργαστήριο διατροφικής αγωγής από τη ΦΕΞ: Προσέγγιση του ανθρώπου ως ολότητα

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την 18η Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στο Ιστορικ…