Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

Απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

0

Οι άδειες θα εκδίδονται ταχύτερα, αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η νέα κανονιστική


Σ. Μελισσόπουλος: «Πρέπει η Ξάνθη να παρουσιάσει την εικόνα μιας σύγχρονης πόλης»


Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης θέτοντας επι τάπητος δύο κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Ξάνθης. Πρώτον, η έκδοση αδειών για τα τραπεζοκαθίσματα, η οποία τέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Φανουράκη και η καθημερινότητα του πολίτη στον Δήμο Ξάνθης από τον δημοτικό σύμβουλο Σάββα Μελισσόπουλο.

Στρ. Κοντός: «Αλλάξαμε την διαδικασία έκδοσης αδειών για ταχύτερα αποτελέσματα»

Στο δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης, ο δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός παίρνοντας τον λόγο ανέφερε ότι οι ανάγκες της πόλης έχουν αλλάξει σημαντικά με την πάροδο του χρόνου και ότι οι διαδικασίες απαιτούν πλέον βελτιώσεις.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η δημοτική αρχή ξεκίνησε τοπογραφικές αποτυπώσεις με σκοπό την ανανέωση της κανονιστικής, αλλά λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας των υπηρεσιών, υπήρξε ανάγκη απλοποίησης της διαδικασίας αδειοδότησης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους. Με αυτήν την απλοποίηση, οι άδειες θα εκδίδονται ταχύτερα, αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η νέα κανονιστική.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η λύση αυτή δουλεύεται εδώ και δύο εβδομάδες από τη δημοτική αρχή. Γι’ αυτόν τον λόγο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Πέμπτη με την Αστυνομία και με εκπροσώπους των επαγγελματιών καφέ-μπαρ και κέντρων διασκέδασης της Ξάνθης.

Ο κ. Κοντός σχολίασε το γεγονός ότι από τις 32 μηνυτήριες αναφορές που υπάρχουν, οι 7 αφορούν επιχειρήσεις που δεν είχαν καν αιτηθεί άδειας, οι 8 είχαν αιτηθεί αλλά δεν είχαν λάβει άδεια, ενώ οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούσαν υπερβάσεις. «Οι καταστηματάρχες πρέπει και οφείλουν πλέον να συμμορφώνονται με το πλαίσιο του νόμου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις», υπογράμμισε.

Σ. Μελισσόπουλος: «Πρέπει η Ξάνθη να παρουσιάσει την εικόνα μιας σύγχρονης πόλης»

Ο κ. Μελισσόπουλος έκανε μία λεπτομερή επισήμανση των συνολικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Δήμος της Ξάνθης αναφέροντας την κατάσταση των πεζοδρομίων και δρόμων, το ζήτημα της καθαριότητας της πόλης, τα αδέσποτα ζώα, το καθεστώς των παιδικών χαρών και την λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Λιγοστό προσωπικό στην καθαριότητα – Θα οργανωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης

Ο κ. Κοντός, όσον αφορά την καθαριότητα, εξέφρασε την επιθυμία να υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός οδοκαθαριστών για τη φροντίδα και την εικόνα της πόλης, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για καθαριότητα. Ωστόσο, τόνισε πως για την ενίσχυση αυτού του τομέα θα οργανωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο στα σχολεία όσο και για τους κατοίκους της πόλης, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία στην προστασία και διατήρηση ενός καθαρού αστικού περιβάλλοντος.

Το ΣΒΑΑ περιλαμβάνει την κατασκευή επτά χιλιομέτρων πεζοδρομίων και ποδηλατικών διαδρομών

Ο δήμαρχος σημείωσε, επίσης, ότι με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) πρόκειται να υλοποιηθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή επτά χιλιομέτρων πεζοδρομίων και ποδηλατικών διαδρομών, φέρνοντας ουσιαστικά μια σημαντική ανάπλαση σε μεγάλο τμήμα της πόλης. Αναγνώρισε, ωστόσο, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος, καθώς το προϋπολογισμένο κονδύλι είναι περιορισμένο. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα για επιπλέον έργα ανάπλασης ή ασφαλτοστρώσεων, οι διαθέσιμοι πόροι θα πρέπει να κατανεμηθούν με προσοχή για να καλύψουν τις ανάγκες πολλών και διαφορετικών τομέων.

Αναμένεται η απάντηση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για επέκταση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα, ο κ. Κοντός ενημέρωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία το σχέδιο για την επέκταση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων και αναμένεται η απάντηση.

Σημείωσε ότι το κυνοκομείο διαθέτει μόνο έναν υπάλληλο, ο οποίος καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στειρώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζοντας πως, παρότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, τα αποτελέσματά της θα φανούν μακροπρόθεσμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τις ετήσιες συμβάσεις για την υποστήριξη εκδηλώσεων προχωράει ο δήμος Ξάνθης

Θέτει προς έγκριση στη Δημοτική Επιτροπή τις διαδικασίες για φύλαξη, ηχητική και φωτιστική…