Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χ. Ζεϊμπέκ: «Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει, ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου πρέπει να νικήσει»

Χ. Ζεϊμπέκ: «Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει, ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου πρέπει να νικήσει»

0

«Ο αγώνας για ποιοτική εκπαίδευση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας είναι επιτακτικός», δήλωσε ο Ζεϊμπέκ με αφορμή την 24ωρη απεργία της Τετάρτης


Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη απεργία και στα αγωνιστικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελεί μια ηχηρή απάντηση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ, οι οποίες αποσκοπούν στην υποβάθμιση και απαξίωση του δημόσιου σχολείου, σημείωσε σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς.

Ο κ. Ζεϊμπέκ τόνισε ότι ο αυταρχισμός της κυβέρνησης έχει φτάσει σε ακραία επίπεδα, με την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας των δασκάλων ως παράνομη, επιχειρώντας να καταργήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, δικαίωμα που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα (άρθρο 23, παράγραφος 4).

Στη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου, η κυβέρνηση έχει ανοίξει «βιομηχανία διώξεων» κατά των εκπαιδευτικών και προχωρά σε «μπαράζ» συγχωνεύσεων τμημάτων, γεγονός που έχει σοβαρές συνέπειες για τους μαθητές, όπως επιβεβαιώνει η Συνήγορος του Παιδιού. Οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και επιβάρυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

«Ο αγώνας για ποιοτική εκπαίδευση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας είναι επιτακτικός», δήλωσε ο Ζεϊμπέκ, υπογραμμίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να ζουν με μισθούς πείνας. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την απειλή πειθαρχικής δίωξης κατά δασκάλας που συμμετείχε σε εργασία με τους μαθητές για την κατασκευή πανό κατά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη.

«Ως Νέα Αριστερά, βρισκόμαστε στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών», τόνισε ο Ζεϊμπέκ, καλώντας σε συλλογικούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εκπαίδευσης και για σχολεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς για παιδιά Ρομά ηλικίας 1-14 ετών την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

Θα διενεργηθούν στο Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας Ξάνθης στο Δροσερό   Στο πλαίσιο…