Η εικαστικός, Ν. Μπαλτούνα παρουσιάζει ένα πρωτότυπο αφιέρωμα αγάπης με τίτλο «γιατί με ”ήτα” παχαίνει» στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι»
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό ως τις 15 Νοεμβρίου – Οι επισκέπτες σκανάρουν το QR code και έχουν πρόσβαση στο μουσικό κομμάτι
Η εικαστικός Νατάσα Μπαλτούνα «ανοίγει» στο κοινό της Ξάνθης την έκθεση της με είκοσι τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, τα οποία έχει ζωγραφίσει σε καμβά. Με τον τίτλο «Γιατί με ”ήτα” παχαίνει», η κ. Μπαλτούνα «συστήνει» ένα εικαστικό αφιέρωμα αγάπης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, ανήμερα των γενεθλίων του Μάνου Χατζιδάκι, και θα είναι επισκέψιμη έως τις 15 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι». Αξίζει να σταθούμε στο ξεχωριστό της έκθεσης, το οποίο είναι το QR code που έχει τοποθετηθεί στο πλάι των πινάκων. Οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν το τραγούδι που απεικονίζεται, αρκεί μόνο να το σκανάρουν.
Ένα αφιέρωμα αγάπης με τραγούδια που «μιλούν» στην ψυχή: «Η έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε την Τετάρτη, 23.10, ανήμερα των γενεθλίων του Μάνου Χατζιδάκι, είναι ένα αφιέρωμα αγάπης για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του που κλείνει το 2025. Έχω ζωγραφίσει είκοσι τραγούδια, όπως «μίλησαν» στη δική μου ψυχή. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα μέσω ενός QR code να ακούσει το τραγούδι που βλέπει», όπως τονίζει η εικαστικός στο «Ε».
Το «ευχαριστώ» σε αυτούς που συνέδραμαν
«Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή αυτού του project και συγκεκριμένα τον κ. Δ. Αντώνογλου, τον κ. Ποταλακίδη, την κ. Ιφ. Σπανοπούλου για τον άψογο συντονισμό, τον κ. Πασσά για την ευγενική χορηγία κατά την ημέρα των εγκαινίων, την κ. Βαφειάδου για τη μουσική πλαισίωση, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, καθώς και την κ. Κουρτίδου για τις όμορφες συζητήσεις μας», όπως συμπληρώνει.
«Το βαλς των χαμένων ονείρων», «Κεμάλ», «Κάθε Τρελό Παιδί», «Αθανασία», «Έλα πάρε μου τη λύπη», «Τ’ αστέρι του βοριά», «Θάλασσα πλατιά», «Τα παιδιά του Πειραιά», «Ο ηθοποιός», «Η μελαγχολία της ευτυχίας», «Η μπαλάντα του Ούρι», «Τα λιανοτράγουδα» και «Τώρα που πας στην ξενιτιά» είναι κάποια από τα ακούσματα που «ζωντάνεψαν» μέσα από το αρμονικό «δέσιμο» ζωγραφικής και μουσικής.