Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κλιμακώνεται η ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κλιμακώνεται η ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

0

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, φέρεται να είναι διχασμένη σχετικά με το δικαίωμα του Κασσελάκη να παραμείνει υποψήφιος


Η εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνεται, καθώς οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου προκαλούν έντονες συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατόπεδα υποστηρικτών και αντιπάλων του Στέφανου Κασσελάκη. Ο Κασσελάκης εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την αμεροληψία των διαδικασιών, εστιάζοντας στην Επιτροπή Νομιμοποίησης, την οποία κατηγορεί ότι ενδέχεται να αποκλείσει εγγεγραμμένα μέλη με στόχο να μην εκφραστεί πλήρως η βάση του κόμματος.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για άρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του έχει οξύνει τις εντάσεις, με τον ίδιο να αφήνει αιχμές για την εσωτερική δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και την προθυμία της ηγεσίας να επιτρέψει την ελεύθερη έκφραση της βάσης. Από την πλευρά τους, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούν για «δυσανεξία» προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και για επιθέσεις που χαρακτηρίζονται ως προσβλητικές προς τα θεσμικά όργανα του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «ο Κασσελάκης αρνείται να αποδεχθεί τις συλλογικές αποφάσεις επειδή δεν εξυπηρετούν τα προσωπικά του συμφέροντα».

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή Δεοντολογίας, φέρεται να είναι διχασμένη σχετικά με το δικαίωμα του Κασσελάκη να παραμείνει υποψήφιος, με την πλειοψηφία της επιτροπής να υποστηρίζει ότι μόνο το συνέδριο μπορεί να κρίνει την υποψηφιότητά του. Αντίπαλα μέλη της Επιτροπής επικαλούνται το καταστατικό, δηλώνοντας ότι το όργανο είναι ελεγκτικό και όχι καθοδηγητικό, αφήνοντας περιθώρια για νέες συγκρούσεις.

Επίσης ο Κασσελάκης έχει καταγγείλει ότι σε τοπικές οργανώσεις, όπως στα Βριλήσσια και στην Καισαριανή, δεν επιτράπηκε στα μέλη να θέσουν προτάσεις προς ψήφιση, με το επιτελείο του να θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες συνιστούν φίμωση της βάσης. Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, η εσωκομματική διαμάχη λαμβάνει όλο και πιο δραματική διάσταση, ενώ παράλληλα, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέσα του ομίλου της LEFT Media επιτείνουν την ανασφάλεια και τις προκλήσεις για την παράταξη.

Με πληροφορίες από vima.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ξάνθη αύριο το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης

Θα πραγματοποιήσει ομιλία στο «Κυβερνείο»   Συνεχίζει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελ…