Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Προϋπολογισμός: Φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ και ΕΦΚ στήριξαν τα έσοδα τον Σεπτέμβριο

Προϋπολογισμός: Φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ και ΕΦΚ στήριξαν τα έσοδα τον Σεπτέμβριο

0

Τις πηγές φορολογικών εσόδων που τροφοδότησαν πέραν του στόχου τα κρατικά ταμεία τον Σεπτέμβριο καταγράφει η δεύτερη αναλυτική ανακοίνωση των στοιχείων εκτέλεσης προϋπολογισμού εννεαμήνου.

Η υπέρβαση στόχου στα φορολογικά έσοδα ήταν 11,3% τον Σεπτέμβριο, ενώ συνολικά στο εννεάμηνο η υπέρβαση έναντι του στόχου ανήλθε 5,4%.

Όπως αναφερόταν και στην αρχική ανακοίνωση των στοιχείων εκτέλεσης προ δεκαημέρου, συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο η καλύτερη του στόχου είσπραξη φορολογικών εσόδων με αποτέλεσμα στο εννεάμηνο να καταγράφεται υπέρβαση έναντι των προβλέψεων του κρατικού προϋπολογισμού του 2024, ενώ η υπέρβαση του στόχου στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου ανέρχεται σε 216 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΟ, τον Σεπτέμβριο 2024 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.766 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 1.463 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου εξαιτίας κυρίως της ετεροχρονισμένης είσπραξης, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της προβλεπόμενης δόσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Νέος κύκλος επιδοτούμενων δανείων έως 500.000 ευρώ

Από το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ για κεφάλαια κίνησης Νέος κύκλος φθηνών δανείων με επι…