Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΚΚΕ: Διεκδίκηση του νερού ως κοινωνικού αγαθού σε ειδική εκδήλωση

ΚΚΕ: Διεκδίκηση του νερού ως κοινωνικού αγαθού σε ειδική εκδήλωση

0

Ανοιχτή συζήτηση έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και του νερού


Η εκδήλωση του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ξάνθης, με θέμα το νερό ως κοινωνικό αγαθό, ανέδειξε σοβαρά ζητήματα υδροδότησης και διαχείρισης υδάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι ομιλητές, Διονύσης Κλάδης, Αντώνης Ραλλάτος και Βασίλης Μπέλλος, εστίασαν στις διαρκείς ελλείψεις και τις προβληματικές υποδομές, καθώς και στην ανάγκη πολιτικών που θα διασφαλίζουν το νερό ως κοινωνικό αγαθό, χωρίς εμπορευματοποίηση.

Ο Διονύσης Κλάδης ανέφερε την πλούσια υδατική πηγή της περιοχής, υπογραμμίζοντας την αντίφαση μεταξύ των διαθέσιμων φυσικών πόρων και της πραγματικής κατάστασης υδροδότησης. Σημείωσε ότι περιοχές όπως η Θάσος και το Διδυμότειχο αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις και ποιότητας του νερού, με θολά νερά και συχνές διακοπές υδροδότησης.

Ο Αντώνης Ραλλάτος επισήμανε την κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων και την έλλειψη αναγκαίων υποδομών, υπογραμμίζοντας πως οι πολιτικές προτεραιότητες συχνά ευνοούν τους τουριστικούς τομείς εις βάρος των τοπικών αναγκών.

Ο Βασίλης Μπέλλος, μέσω μιας παρουσίασης, επιβεβαίωσε την επιτακτική ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης υδάτων που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, καταγγέλλοντας την «πράσινη υποκρισία» που επικρατεί γύρω από τις πολιτικές για το περιβάλλον.

Η εκδήλωση κατέληξε με κλήση για μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 20ής Νοεμβρίου, προκειμένου να ενισχυθούν τα αιτήματα για δωρεάν, ποιοτικό νερό και δημόσιες υποδομές, καθιστώντας το νερό ως αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς για παιδιά Ρομά ηλικίας 1-14 ετών την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

Θα διενεργηθούν στο Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας Ξάνθης στο Δροσερό   Στο πλαίσιο…