Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης STEM στην Ξάνθη από το ΔΠΘ

Νέα κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης STEM στην Ξάνθη από το ΔΠΘ

0

Ο καθηγητής Αντώνιος Γαστεράτος, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ, τόνισε τη σημασία της ένταξης νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση


Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) ανακοινώνει την έναρξη του έργου EcosySTEM, που στοχεύει στη δημιουργία νέων κέντρων εκπαίδευσης STEM στην περιοχή της Ξάνθης, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Το EcosySTEM χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg NEXT Black Sea Basin και περιλαμβάνει συνεργασία μεταξύ ερευνητικών ομάδων από Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία και Ουκρανία. Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι εργασίες ανάπλασης των χώρων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο καθηγητής Αντώνιος Γαστεράτος, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ, τόνισε τη σημασία της ένταξης νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση: «Η ανάπτυξη των κέντρων αφορά τη δημιουργία ενός νέου προτύπου διδασκαλίας που συνδυάζει τεχνολογικές καινοτομίες με βιωματικές εμπειρίες».

Τα κέντρα θα παρέχουν εξειδικευμένη εκπαίδευση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ευαισθητοποιώντας τη νέα γενιά σε ζητήματα βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς για παιδιά Ρομά ηλικίας 1-14 ετών την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

Θα διενεργηθούν στο Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας Ξάνθης στο Δροσερό   Στο πλαίσιο…