Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κριτική Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση: «Επικρατεί κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες»

Κριτική Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση: «Επικρατεί κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες»

0

Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ανικανότητα της να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα


Στην πρώτη του ομιλία μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε συνολική κριτική στην κυβέρνηση, αναδεικνύοντας σειρά προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία. Η ομιλία του επικεντρώθηκε σε ζητήματα όπως η αντιπυρική περίοδος, η χρηματοδότηση των «Σπαρτιατών» και η ασφάλεια, με ιδιαίτερη αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε αν οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια, υπογραμμίζοντας ότι οι συνεχείς αποτυχίες της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας. «Νιώθουν ότι το κράτος δεν παίζει τον ρόλο του», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος σε 9 σχεδόν τραγωδίες από πέρυσι μέχρι σήμερα, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει πράξη το «Ποτέ Ξανά» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα τα τελευταία έξι χρόνια.

Σχολιάζοντας τις πυρκαγιές, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής έχει καεί τα τελευταία οκτώ χρόνια. Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η κλιματική κρίση δεν είναι άλλοθι, ο Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη για μια εθνική στρατηγική που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την κρίση.

Καταλήγοντας, απευθύνθηκε στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, τονίζοντας ότι η δήλωσή του σχετικά με την απρόβλεπτη φύση των πυρκαγιών δείχνει μια απαράδεκτη έλλειψη προετοιμασίας εκ μέρους της κυβέρνησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τις ετήσιες συμβάσεις για την υποστήριξη εκδηλώσεων προχωράει ο δήμος Ξάνθης

Θέτει προς έγκριση στη Δημοτική Επιτροπή τις διαδικασίες για φύλαξη, ηχητική και φωτιστική…