Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουτσούμπας: «Η Πολιτική Προστασία πρέπει να υπηρετεί τον λαό, όχι το κεφάλαιο»

Κουτσούμπας: «Η Πολιτική Προστασία πρέπει να υπηρετεί τον λαό, όχι το κεφάλαιο»

0

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις πολιτικές προσλήψεων και την υποστελέχωση του δημόσιου τομέα, εστιάζοντας στη σύνδεση με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης


Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο επιτάχυνσης προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν θα εστιάσει στην τεχνοκρατική πτυχή των προσλήψεων, αλλά στον προσανατολισμό που θα έχουν, αν δηλαδή θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού ή του κεφαλαίου.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η υποστελέχωση των κρίσιμων δημόσιων δομών οφείλεται στην πολιτική που εφαρμόζεται και όχι στις διαδικασίες πρόσληψης. Αναφέρθηκε σε «τεράστια υποκρισία», σημειώνοντας ότι πολλές δημόσιες υπηρεσίες διαθέτουν τμήματα που ασχολούνται με την πρόσληψη και απόλυση συμβασιούχων, προτείνοντας ότι για να μειωθεί το διοικητικό βάρος θα έπρεπε να γίνουν προσλήψεις και μονιμοποιήσεις.

Στον τομέα της Υγείας, ο γ.γ. του ΚΚΕ επεσήμανε ότι η υποστελέχωση συνδέεται άμεσα με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, δηλώνοντας ότι η κατάσταση είναι οριακή με περισσότερα από 30.000 κενά. Κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση για την απαξίωση του δημόσιου τομέα Υγείας και την επιβολή της «αντιδραστικής αξιολόγησης».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο, επισήμανε τη σύνδεση του μισθού με τις στοχοθεσίες της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση αυτή ως «μηχανισμό υποταγής και εξαγοράς συνειδήσεων».

Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε τις διώξεις εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, ζητώντας να σταματήσει η πολιτική τρομοκρατίας κατά των εργαζομένων. Υπογράμμισε ότι οι στόχοι που θα θέτει η κυβέρνηση είναι ταξικοί και ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ταυτιστούν με την πολιτική του κεφαλαίου.

Απαιτώντας την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, κατήγγειλε τις χαμηλές αποδοχές που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και τη φορολογία που επιβαρύνει τους μισθούς τους. Επίσης, εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στις κυρώσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για όσους επιτυχόντες δεν αποδέχονται τη θέση τους.

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην επικείμενη απεργία της 20ής Νοέμβρη, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και θα καταδικάσουν τις πολιτικές που τους πλήττουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ξάνθη αύριο το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης

Θα πραγματοποιήσει ομιλία στο «Κυβερνείο»   Συνεχίζει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελ…