Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνδεσιμότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜΘ στο Forum της Θεσσαλονίκης

Συνδεσιμότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜΘ στο Forum της Θεσσαλονίκης

0

Σημαντικός ρόλος της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου στις γεωπολιτικές εξελίξεις και την ανάπτυξη της περιοχής, σύμφωνα με τον Χριστόδουλο Τοψίδη


Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το 2ο Southeast Europe Connectivity Forum, με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη, να συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις.

Ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε τη σημασία των μεταφορών, των υποδομών και της συνδεσιμότητας ως κρίσιμων παραγόντων βιώσιμης ανάπτυξης, ειδικά εν μέσω των τρεχουσών γεωπολιτικών και οικονομικών εξελίξεων. «Η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος έχουν μια ξεχωριστή θέση στην εθνική και ευρωπαϊκή άμυνα, καθώς και στη διαμετακομιστική αξία αγαθών και μέσων», τόνισε, προσθέτοντας ότι η περιοχή μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα μέσω συλλογικής προσπάθειας και σαφούς αναπτυξιακού προγράμματος.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε τη ζωτική σημασία των αναπτυξιακών έργων που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται στην περιοχή, αναδεικνύοντας τον ευρύτερο γεωστρατηγικό ρόλο της και καθιστώντας την ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου, μεταφορών και ενέργειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τις ετήσιες συμβάσεις για την υποστήριξη εκδηλώσεων προχωράει ο δήμος Ξάνθης

Θέτει προς έγκριση στη Δημοτική Επιτροπή τις διαδικασίες για φύλαξη, ηχητική και φωτιστική…