Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Νέοι Αγρότες: Νέα υπουργική απόφαση με προϋπολογισμό 420 εκατ. ευρώ

Νέοι Αγρότες: Νέα υπουργική απόφαση με προϋπολογισμό 420 εκατ. ευρώ

0

Κριτήρια επιλεξιμότητας, οικονομικές ενισχύσεις και δεσμεύσεις για τη στήριξη των νέων αγροτών μέσω του νέου θεσμικού πλαισίου


Η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, συνολικού προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή στήριξης σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία, θέτοντας συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας και δεσμεύσεις για τη συμμετοχή τους.

Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, να μην έχει ασκήσει γεωργική επαγγελματική δραστηριότητα τα τελευταία 5 έτη και να διαθέτει επαρκή επαγγελματικά προσόντα ή να δεσμεύεται να τα αποκτήσει μέσω εξειδικευμένης εκπαίδευσης εντός 36 μηνών από την έγκρισή του.

Η βασική οικονομική ενίσχυση για τους νέους αγρότες ανέρχεται στις 30.000 ευρώ, με δυνατότητα προσαύξησης έως 14.000 ευρώ. Η αύξηση αυτή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η περιοχή κατοικίας και το είδος της γεωργικής εκμετάλλευσης. Ειδικότερα, όσοι κατοικούν σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές ή σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους δικαιούνται επιπλέον ενίσχυση. Επίσης, οι πτηνοκτηνοτροφικές δραστηριότητες επιδοτούνται με επιπλέον 10.000 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο διάρκειας 3-4 ετών, να αυξήσουν την απόδοση της εκμετάλλευσής τους και να διατηρήσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα ως αγρότες. Προβλέπεται επίσης υποχρέωση εγγραφής στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και υποστήριξη από πιστοποιημένους συμβούλους.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ενταχθούν στον αγροτικό τομέα, προσφέροντας ουσιαστική οικονομική βοήθεια και τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξή τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δασική πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στο όρος Παγγαίο

Η πυρκαγιά είναι έρπουσα και έχει διάσπαρτες εστίες   Iσχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις …