Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Βιβλίο Βιβλιοπρόταση του Σαββάτου: «Θρυμματισμένος Κόσμος» του Κορνήλιου Καστοριάδη

Βιβλιοπρόταση του Σαββάτου: «Θρυμματισμένος Κόσμος» του Κορνήλιου Καστοριάδη

0

Με αιχμηρή γλώσσα και πλούσια φιλοσοφική σκέψη, ο Καστοριάδης μας καλεί να επανεξετάσουμε τις αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η κοινωνία μας και να αναζητήσουμε νέες δυνατότητες για έναν κόσμο που μπορεί να ανασυγκροτηθεί σε πιο δίκαιες και ανθρώπινες βάσεις


Το «Ε» προτείνει το βιβλίο του Κορνήλιου Καστοριάδη με τίτλο «Θρυμματισμένος Κόσμος» από τις εκδόσεις Ύψιλον. Σε αυτό το έργο, ο φιλόσοφος και στοχαστής Καστοριάδης εξετάζει τη σύγχρονη κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική κατάσταση, αναλύοντας τις αντιφάσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας. Με το χαρακτηριστικό του κριτικό βλέμμα, ανατέμνει τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος μοιάζει κατακερματισμένος, θέτοντας ερωτήματα για την ατομικότητα, τη συλλογικότητα και την ανάγκη για ελευθερία.

Στο «Θρυμματισμένος Κόσμος», ο Καστοριάδης πραγματεύεται θέματα όπως η κρίση της δημοκρατίας, η αλλοτρίωση της εργασίας, η ηθική διάσταση της οικονομίας και η καταστροφή του περιβάλλοντος, προσπαθώντας να κατανοήσει τις βαθύτερες αιτίες της παρακμής του σύγχρονου πολιτισμού. Το βιβλίο αποτελεί μια πηγή προβληματισμού και στοχασμού για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στα υπαρξιακά και κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας.

Με αιχμηρή γλώσσα και πλούσια φιλοσοφική σκέψη, ο Καστοριάδης μας καλεί να επανεξετάσουμε τις αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η κοινωνία μας και να αναζητήσουμε νέες δυνατότητες για έναν κόσμο που μπορεί να ανασυγκροτηθεί σε πιο δίκαιες και ανθρώπινες βάσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Βιβλίο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παρουσίαση του βιβλίου «Δεύτερο ταξίδι στην αιωνιότητα» του Θανάση Πόραβου στην Ξάνθη

Ο λιθοξόος και πρωτομάστορας αποκαλύπτει τις προκλήσεις της αναστήλωσης των ιστορικών γεφυ…