Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Καβάλα για την κλιματική κρίση από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Καβάλα για την κλιματική κρίση από την Περιφέρεια ΑΜΘ

0

Την Τετάρτη έλαβε χώρα ημερίδα στην Κομοτηνή με αφορμή την ανακήρυξη του 2024 ως έτος οδικής ασφάλειας


Στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε, χθες Πέμπτη, ημερίδα για την προσαρμογή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην κλιματική κρίση, παρουσία σημαντικών παραγόντων της αυτοδιοίκησης και φορέων. Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, χαιρέτισε την εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτριος Πτωχός, ο γ.γ. Δασών, Στάθης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου, Ιωάννης Ανδρουλάκης, καθώς και οι δήμαρχοι Παγγαίου, Καβάλας και Δοξάτου, μεταξύ άλλων αιρετών και εκπροσώπων φορέων.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δηλώνοντας: «Η διττή μου ιδιότητα ως περιφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής της ΕΝ.Π.Ε. με φέρνει μπροστά στην τεράστια ευθύνη της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης όχι ως μία απειλή, αλλά ως μία πραγματικότητα που ήδη βιώνουμε»


Στιγμιότυπο από την ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια στην Κομοτηνή

«Μηδέν ατυχήματα, μηδέν απώλειες ζωής», υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης από την Κομοτηνή

Την Τετάρτη στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτος οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας. Η ημερίδα αυτή είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το καίριο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Διοίκηση στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας, δηλώνοντας: «Ως Διοίκηση έχουμε θέσει την Οδική Ασφάλεια πολύ υψηλά στην ατζέντα μας, τόσο σε επίπεδο έργων και υποδομών όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλης της τοπικής κοινωνίας».

Στη συνέχεια, τόνισε το στόχο και το όραμα της Διοίκησης: «Μηδέν ατυχήματα, μηδέν απώλειες ζωής. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι είναι εφικτό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που μας έχει αναθέσει η πολιτεία, για να πετύχουμε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: «Αυτό που λείπει είναι μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών»

Δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες – Συζήτηση για την Ουκρανία και την αντα…