Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένωση Γυναικών Ελλάδας για την υπόθεση της Τζεβριέ: «Η τιμωρία δεν είναι ισάξια του εγκλήματος»

Ένωση Γυναικών Ελλάδας για την υπόθεση της Τζεβριέ: «Η τιμωρία δεν είναι ισάξια του εγκλήματος»

0

Η Τζεβριέ ήταν μια 29χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, σε μια τραγική υπόθεση που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία


Η πρόσφατη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θράκης, που μείωσε την ποινή του δολοφόνου της 29χρονης Τζεβριέ από ισόβια σε 15 χρόνια κάθειρξη, προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) εκφράζει τη δυσαρέσκειά της μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το παράρτημά της στην Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη φαίνεται να είναι μονόπλευρη και σκληρή για τα θύματα.

«Η άδικη πλευρά της απόφασης αυτής και το μονόπλευρα σκληρό για το θύμα πρόσωπο της δικαιοσύνης είναι αυτό που αισθάνεται κανείς διαβάζοντας αυτή την απόφαση», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Η ανακοίνωση επισημαίνει την αγωνία των γυναικών, μητέρων και θυμάτων βίας, καθώς οι οικογένειες τους παρακολουθούν μια διαδικασία που φαίνεται να αποτυγχάνει στην απονομή δικαιοσύνης.

Η ΕΓΕ αναφέρει ότι από το 2014, έχουν καταγραφεί 179 δολοφονίες γυναικών, εκ των οποίων 65 από το 2021 έως σήμερα. «Μετά από αυτό τον τραγικό αριθμό, αποφάσεις σαν κι αυτή είναι μια ακόμα γροθιά στο στομάχι για την κοινωνία και δίνουν το δικαίωμα και οπλίζουν εκ νέου το χέρι νοσηρών ανθρώπων, αφού η τιμωρία δεν είναι ισάξια του εγκλήματος», σημειώνουν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η πρόεδρος του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης της ΕΓΕ, Ειρήνη Αποστολίδου, τόνισε την ανάγκη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και ζήτησε από τις πολιτικές αρχές να εξασφαλίσουν ασφαλείς συνθήκες για τις γυναίκες, επισημαίνοντας την προστασία των θυμάτων και την αποφυγή επανάληψης των βίαιων πράξεων.

Η Ένωση καλεί τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία να εμπιστεύονται τις υπάρχουσες δομές και να καταγγέλλουν τις επιθέσεις, τονίζοντας τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Τζεβριέ ήταν μια 29χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, σε μια τραγική υπόθεση που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Η θυσία της υπήρξε παράδειγμα μιας ακόμα γυναικοκτονίας, καταδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών στη χώρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θλίψη στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για τον θάνατο του Ιωάννη Μπακόλα

«Ο Γιάννης αποτελούσε παράδειγμα ήθους, αξιοπρέπειας, ανιδιοτέλειας και καλοσύνης, κερδίζο…