Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιτυχής ιατρική ημερίδα στην Ξάνθη για τον αιφνίδιο θάνατο

Επιτυχής ιατρική ημερίδα στην Ξάνθη για τον αιφνίδιο θάνατο

0

Εξειδικευμένοι ιατροί συζήτησαν για τις αιτίες και την πρόληψη


Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, η αίθουσα «URANOS» του Hotel Z-Palace & Congress στην Ξάνθη φιλοξένησε την Ιατρική Ημερίδα με τίτλο «Ο Αιφνίδιος Θάνατος στην Σύγχρονη Κοινωνία», διοργανωμένη υπό την αιγίδα του Ιατρικού Κέντρου Cardioiasis. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας ιατρούς, φοιτητές Ιατρικής και πολίτες σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Ο καρδιολόγος και επιστημονικά υπεύθυνος του κέντρου, Σδρέβανος Παναγιώτης, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, την αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Μπρίκα Πολυξένη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Δρεμσίζη Ιωάννη, και τον γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Φελεκίδη Αναστάσιο, τονίζοντας τη φιλοσοφία, το όραμα και τους στόχους του Cardioiasis.

Καταξιωμένοι ιατροί και επιστήμονες του κέντρου παρουσίασαν εισηγήσεις, καλύπτοντας το θέμα του αιφνίδιου θανάτου από διάφορες επιστημονικές σκοπιές. Ο κ. Σδρέβανος αναφέρθηκε στα καρδιακά αίτια ενός αιφνίδιου θανάτου, τη διαστρωμάτωση κινδύνου, τις θεραπείες και τη σημασία των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών.

Ο επίκουρος καθηγητής Καρδιοχειρουργικής στο ΔΠΘ, Καραγγέλης Δήμος, ανέλυσε τα ανευρύσματα της θωρακικής αορτής, καλύπτοντας τα αίτια, την πρόληψη και τη θεραπεία τους. Ο Καρώνης Θεόδωρος, Καρδιολόγος με εξειδίκευση στις συγγενείς καρδιοπάθειες, ενημέρωσε για τα κλινικά σημεία που πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς.

Η βιοπαθολόγος-μικροβιολόγος Κατσαντρίδου Γλυκερία παρουσίασε τους σημαντικούς βιοδείκτες, ενώ ο γενετιστής-μοριακός βιολόγος Κιοσσές Θεόδωρος επισήμανε τη σημασία της γενετικής και του γονιδιακού ελέγχου για τις κληρονομικές παθήσεις που συνδέονται με αιφνίδιους καρδιακούς θανάτους. Η διατροφολόγος-διαιτολόγος Κοκκινίδου Στέλλα προσέφερε συμβουλές για σωστές διατροφικές συνήθειες ως μέσο πρόληψης της στεφανιαίας νόσου, η οποία είναι η κύρια αιτία αιφνίδιων θανάτων.

Οι ομιλητές κάλεσαν όλους τους φορείς σε μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, καθώς και στη θωράκιση της πόλης με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την βράβευση δύο διακεκριμένων επιστημόνων της περιοχής της Θράκης: του καθηγητή Καρδιοχειρουργικής στο ΔΠΘ, Μικρούλη Δημήτριου, και του καθηγητή Καρδιολογίας στο ΔΠΘ, Τζιακά Δημήτριου, για την προσφορά τους στην κοινωνία μέσω του επιστημονικού τους έργου και της παροχής υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αισιοδοξία για τον πληθυσμό των λευκών πελαργών στη Βουλγαρία

Σημαντική αύξηση στις ενεργές φωλιές καταγράφουν οι πρώτες εκτιμήσεις του 2024 Ενθαρρυντικ…