Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον πρόξενο της Ουκρανίας

Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον πρόξενο της Ουκρανίας

0

Συνομίλησαν για την αποκατάσταση της ειρήνης και τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών


Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, υποδέχτηκε χθες στο γραφείο του στην Κομοτηνή τον πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Yevhen Shkvyra, συνοδευόμενο από τον εκπρόσωπο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Δημήτριο Δημητριάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία. Ο κ. Τοψίδης και ο κ. Shkvyra «τόνισαν την επιτακτική ανάγκη τερματισμού κάθε πολεμικής πράξης και αποκατάστασης της ειρήνης στην περιοχή».



Η συζήτηση επεκτάθηκε σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εμπορικές σχέσεις και στην ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας. Ο περιφερειάρχης παρουσίασε το αναπτυξιακό προφίλ της Περιφέρειας, σημειώνοντας «τις προοπτικές συνεργασίας», συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διεξαγωγής ενός κοινού συνεδρίου στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Αυτή η συνάντηση υπογραμμίζει τη σημασία της ενίσχυσης των διπλωματικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας, καθώς και την υποστήριξη της ελληνικής ομογένειας σε περιόδους κρίσης», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στέφανος Κασσελάκης: «Η νέα μου ιστοσελίδα δεν είναι ύποπτη, είναι ο επίσημος ιστότοπος της υποψηφιότητάς μου»

O Κασσελάκης καλεί τα μέλη του κόμματος να εγγραφούν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ κα…