Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παιδεία «1ο Γυμνάσιο: Όχι Πειραματικό»: Το ηχηρό μήνυμα της ΕΛΜΕ Ξάνθης

«1ο Γυμνάσιο: Όχι Πειραματικό»: Το ηχηρό μήνυμα της ΕΛΜΕ Ξάνθης

0

Η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Οκτωβρίου, έξω από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης


«Τα “περισσευούμενα” παιδιά αναγκαστικά θα κατευθυνθούν σε άλλα σχολεία, τα οποία ήδη “βουλιάζουν” από μαθητές», όπως υπογραμμίζει στο «Ε» η πρόεδρος, Μαρία Λουκοπούλου


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ξάνθης χθες, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 13:00, έξω από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ξάνθης, ενάντια στη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης σε πειραματικό.

Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Τα παιδιά μας δεν μπαίνουν στην κληρωτίδα», «Μην καταστρέφετε αυτό που λειτουργεί σωστά – Όχι στον χαρακτηρισμό του 1ου Γυμνασίου ως πειραματικό», «Όχι στη διάλυση του σχολείου της γειτονιάς», «1ο Γυμνάσιο: Πειραματικό; Όχι, ευχαριστώ», «Όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων», «Όχι στα ανώφελα πειράματα! Ναι στην ποιοτική εκπαίδευση!»

Μ. Λουκοπούλου: «Η απόφαση βρίσκει αντίθετο όχι μόνο τον Σύλλογο των Διδασκόντων, αλλά και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα»

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, Μαρία Λουκοπούλου, τονίζει στο «Ε»: «Αυτή η απόφαση βρίσκει αντίθετο όχι μόνο τον Σύλλογο των Διδασκόντων, αλλά και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και θα έπρεπε να βρίσκει αντίθετη και όλη την Ξάνθη».

Επιπλέον, επισημαίνει πως υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το σχολείο της γειτονιάς, καθώς σε πειραματικό σχολείο φοιτούν παιδιά που επιλέγονται με κλήρωση. «Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά της γειτονιάς που δεν θα κληρωθούν θα αναγκαστούν να πάνε σε άλλα σχολεία, τα οποία μάλιστα είναι πιο μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Επίσης, τα πειραματικά σχολεία έχουν από τον νόμο λιγότερους μαθητές, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να είναι πολύ λιγότερα τα παιδιά σε αυτό το σχολείο σε σύγκριση με τον αριθμό τους έως σήμερα. Συνεπώς, αυτά τα “περισσευούμενα” παιδιά αναγκαστικά θα κατευθυνθούν σε άλλα σχολεία, τα οποία ήδη “βουλιάζουν” από μαθητές», όπως τονίζει.


«Δεν είμαστε εδώ για να πούμε ότι απλά δεν θέλουμε το πειραματικό σχολείο, αλλά απαιτούμε ταυτόχρονα από την πολιτεία να φροντίσει όλα τα σχολεία» Μαρία Λουκοπούλου, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης

Μέριμνα για όλα τα σχολεία ζητά η ΕΛΜΕ Ξάνθης

Στη συνέχεια, η κ. Λουκοπούλου αναφέρεται στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και παρατηρεί: «Συγκεκριμένα, από τη μία έχουμε ένα σχολείο με λίγους μαθητές και λίγα τμήματα, όπου λαμβάνουν χώρα άλλες δραστηριότητες, και από την άλλη έχουμε πολλά παιδιά στην τάξη».

Καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση και τονίζει πως θα προκύψουν σύντομα όχι απλώς σχολεία δύο ταχυτήτων, αλλά σχολεία με μίλια διαφορά μεταξύ τους. Τέλος, μνημονεύει προβλήματα σε υποδομές, εκπαιδευτικούς, αίθουσες και σχολεία, και καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και όλους τους πολίτες της Ξάνθης, να αντισταθούν σε αυτή την κίνηση.

«Δεν είμαστε εδώ για να πούμε ότι απλά δεν θέλουμε το πειραματικό σχολείο, αλλά απαιτούμε ταυτόχρονα από την πολιτεία να φροντίσει όλα τα σχολεία, διότι παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις», τονίζει εμφαντικά η κ. Λουκοπούλου στο «Ε».



 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Παιδεία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση τιμής στους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα από το Δ’ ΣΣ [ΦΩΤΟ]

Στο κατάμεστο δημοτικό αμφιθέατρο αποδόθηκε αναμνηστικό ως ελάχιστος φόρος τιμής στην εγγο…