Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επαναφορά 13ου και 14ου Μισθού: Ερώτηση της Νέας Αριστεράς προς την κυβέρνηση

Επαναφορά 13ου και 14ου Μισθού: Ερώτηση της Νέας Αριστεράς προς την κυβέρνηση

0

Η Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς ζητά τη δικαίωση των δημόσιων υπαλλήλων και την αποκατάσταση των επιδομάτων, υπογραμμίζοντας τις ανισότητες στον δημόσιο τομέα


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με την Γραμματέα της Κ.Ο., Πέτη Πέρκα, «η αποκατάσταση των επιδομάτων είναι επιτακτική, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι υφίστανται άνιση μεταχείριση σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα».

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 υπέβαλε επίσημο αίτημα για την επαναφορά των δώρων. «Ο θεσμός των δώρων πρέπει να παραμείνει ζωντανός στον δημόσιο τομέα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, που υπογραμμίζει ότι τα δώρα αντικατοπτρίζουν «υπεραιωνόβιους αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων».

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και η Ένωση εργαζομένων του Υπουργείου Παιδείας εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία αυτή, καλώντας την ΑΔΕΔΥ να ιεραρχήσει το αίτημα ενόψει της προγραμματισμένης απεργίας στις 20 Νοεμβρίου. Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι οι «οικονομικές συνθήκες είναι πλέον ώριμες» για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Η Νέα Αριστερά δηλώνει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει πολιτικές που «διαχωρίζουν τους υπαλλήλους» μέσω των bonus, τα οποία συχνά είναι υπό την επήρεια κομματικής μεροληψίας. «Η αποκατάσταση του 13ου και 14ου μισθού είναι δείγμα δικαιοσύνης και σεβασμού προς τους εργαζομένους», τονίζει η Πέρκα, προσθέτοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι «πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα».

Στην ερώτηση που κατατέθηκε προς τον Υπουργό, αναφέρεται η αναγκαιότητα της επαναφοράς των επιδομάτων, τονίζοντας ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και δεν δικαιολογούν τη διατήρηση αυτής της άνισης μεταχείρισης. «Η πολιτική της ΝΔ έχει ως σκοπό την απαξίωση του δημόσιου τομέα», καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας τους φορείς των δημόσιων υπηρεσιών να ενωθούν για την επαναφορά των επιδομάτων.

Με την κλιμάκωση της συζήτησης για τα εργασιακά δικαιώματα και τις αμοιβές στον δημόσιο τομέα, αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα, καθώς οι εργαζόμενοι διεκδικούν την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στέφανος Κασσελάκης: «Η νέα μου ιστοσελίδα δεν είναι ύποπτη, είναι ο επίσημος ιστότοπος της υποψηφιότητάς μου»

O Κασσελάκης καλεί τα μέλη του κόμματος να εγγραφούν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ κα…