Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Μουσική Το μουσικό-κοινωνικό πρότζεκτ «Μία Ηρώ Μία Μέρα» στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης

Το μουσικό-κοινωνικό πρότζεκτ «Μία Ηρώ Μία Μέρα» στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης

0

Μια βραδιά προβολής και rockabilly party, με στόχο την ανάδειξη του σεξισμού στην τέχνη


Το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης υποδέχεται την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 21:00, την προβολή του μουσικού-κοινωνικού πρότζεκτ “Μία Ηρώ μία μέρα”, που έχει προσελκύσει τη συμμετοχή 66 ατόμων από διάφορες πόλεις και χώρες. Το έργο στοχεύει να αναδείξει την πατριαρχική αντίληψη που διαπερνά την κοινωνία και πώς αυτή εκφράζεται στην τέχνη, ιδιαίτερα μέσω σεξιστικών στίχων γνωστών ελληνικών κομματιών.

Οι δημιουργοί του πρότζεκτ εστιάζουν στην κατανόηση των αιτίων που οδηγούν στην αναπαραγωγή καταπιεστικών προτύπων και όχι στην κριτική των καλλιτεχνών ή των έργων τους, τα οποία αντικατοπτρίζουν την εποχή τους. Το έργο διατίθεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας www.miairwmiamera.gr, με χρηματοδότηση που προήλθε αποκλειστικά από crowdfunding και εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης.

Το «Μία Ηρώ μία μέρα» είναι ένα ηχογραφημένο διαλογικό θεατρικό έργο, το οποίο προορίζεται για ακουστική απόλαυση. Συνοδεύεται από βίντεο κινουμένων σχεδίων, προσφέροντας στους ακροατές τη δυνατότητα να οπτικοποιήσουν τους χαρακτήρες και τον χώρο της ιστορίας.

Η πλοκή εκτυλίσσεται σε ένα καφέ/μπαρ, όπου οι ηρωίδες, Λυδία και Μαρίνα, περιμένουν την Ηρώ μετά από ένα σημαντικό ραντεβού. Οι συζητήσεις τους για σύγχρονες σχέσεις συνδυάζουν χιούμορ και σοβαρότητα, ενώ κάθε φορά που πρόκειται να ειπωθεί μια σεξιστική φράση, η μουσική αλλάζει σε ένα γνωστό τραγούδι, με τον χαρακτήρα να τραγουδά τον αντίστοιχο σεξιστικό στίχο.

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με after party με rockabilly μουσική, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει στην προσπάθεια ενίσχυσης των κοινωνικών ευαισθησιών και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Μουσική
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο Misirlou Live Stage Ξάνθης η νέα παράσταση «Θα φτιάξω τυρί» των Βύρωνα Θεοδωρόπουλου και Μιχάλη Μαθιουδάκη

Οι δύο stand-up κωμικοί υπόσχονται βραδιά γέλιου και ανατροπών Η κωμωδία επιστρέφει στην Ξ…