Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Περιφέρεια ΑΜΘ απαντά στις κατηγορίες της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης για τις ζωοτροφές

Η Περιφέρεια ΑΜΘ απαντά στις κατηγορίες της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης για τις ζωοτροφές

0

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η διαδικασία χορήγησης 2.000.000 € για ζωοτροφές πραγματοποιήθηκε νόμιμα και χωρίς καθυστερήσεις


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) προχώρησε σε αναλυτική απάντηση στις πρόσφατες καταγγελίες της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», τις οποίες χαρακτηρίζει «έωλες» και «ανυπόστατες». Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, οι καταγγελίες σχετικά με την προμήθεια ζωοτροφών ύψους 2.000.000 ευρώ για την υποστήριξη των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2023, κατατέθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων.

Ειδικότερα, οι αρμόδιοι της Περιφέρειας επισημαίνουν ότι η απόφαση για τον τρόπο προμήθειας των ζωοτροφών, που εγκρίθηκε ομόφωνα στις 30 Μαΐου 2024, περιλάμβανε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ντόπιους προμηθευτές. Η διαδικασία αυτή είχε προηγουμένως εγκριθεί από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, αποδεικνύοντας το νόμιμο της επιλογής.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας να στηριχθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι, στόχος μας είναι η άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της κρατικής αρωγής, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε το πλήρες ποσό των 2.000.000 ευρώ», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας. Αντίθετα, υπογραμμίζουν ότι η προηγούμενη διοίκηση καθυστέρησε την κατάθεση του Τεχνικού Δελτίου, με αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσβασης σε μεγαλύτερα ποσά.

Αναφορικά με την εκτίμηση των τιμών που προσφέρθηκαν από τους προμηθευτές, η διοίκηση καταγγέλλει την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» για υποτιμητικές δηλώσεις κατά των ντόπιων εμπόρων, τονίζοντας την εμπιστοσύνη τους στην τοπική αγορά και επισημαίνοντας ότι οι διαμορφωθείσες τιμές ανταγωνίζονται τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

«Αν επιθυμείτε, κύριοι της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, μπορείτε να επαναφέρετε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ», καταλήγουν οι εκπρόσωποι της διοίκησης, καλώντας τους επικριτές τους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης: Προθεσμία για εγγραφή μελών και διαδικασίες εκλογών

Σημαντικές ημερομηνίες και καλέσματα για συμμετοχή στις εκλογές του Έκτακτου Συνεδρίου Όπω…