Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Via Egnatia: Ταξιδιωτικές Μνήμες από τον Στρυμόνα στον Έβρο»: Νέα έκθεση στην Καπναποθήκη «Π»

«Via Egnatia: Ταξιδιωτικές Μνήμες από τον Στρυμόνα στον Έβρο»: Νέα έκθεση στην Καπναποθήκη «Π»

0

Μαρτυρίες περιηγητών ζωντανεύουν την ιστορία της Εγνατίας Οδού και των περιοχών της


Η εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης «Via Egnatia: Ταξιδιωτικές Μνήμες από τον Στρυμόνα στον Έβρο» θα πραγματοποιηθεί την 15 Νοεμβρίου 2024, στις 19:00, στην Καπναποθήκη «Π», αίθουσα ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ, σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και το ΙΘΤΠ.

Η έκθεση θα αποτυπώσει μαρτυρίες ταξιδιωτών και περιηγητών για την Εγνατία Οδό, καθώς και για τις περιοχές που διασχίζουν, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα στους αιώνες, από την αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια σειρά από ανώνυμους και επώνυμους ταξιδευτές που περιδιάβαιναν τις μικρές και μεγάλες πόλεις, το πλούσιο φυσικό τοπίο, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τους ιστορικούς τόπους κατά μήκος της Εγνατίας και των παράπλευρων δρόμων της, εντός της διοικητικής περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για την έκθεση θα μιλήσει ο πρόεδρος του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, Νικόλαος Πινάτζης, προσφέροντας περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη σημασία της.

Διάρκεια Έκθεσης: 15 – 29 Νοεμβρίου 2024

Χώρος: Καπναποθήκη «Π», αίθουσα ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ποίηση στα Χρόνια της Χολέρας»: Μία Performance στο ποιητικό έργο του Κ. Ταβουλτσίδη

Ο Κώστας Ταβουλτσίδης προσκαλεί αυτή την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, στο Φίλοιστρον Καφεποτεί…