Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα «Ποίηση στα Χρόνια της Χολέρας»: Μία Performance στο ποιητικό έργο του Κ. Ταβουλτσίδη

«Ποίηση στα Χρόνια της Χολέρας»: Μία Performance στο ποιητικό έργο του Κ. Ταβουλτσίδη

0

Ο Κώστας Ταβουλτσίδης προσκαλεί αυτή την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, στο Φίλοιστρον Καφεποτείο, μέσα από ένα χαρακτηριστικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Ο συγγραφέας παρουσιάζει στο «Ε» τα σχέδιά του σχετικά με όσα πρόκειται να ειπωθούν και ταυτόχρονα «ξετυλίγει» τις σκέψεις του για το μέλλον, μιλώντας για νέες συνεργασίες που αναμένονται στους επόμενους μήνες


Σε μια ποιητική βραδιά με τίτλο «Ποίηση στα Χρόνια της Χολέρας», ο Κώστας Ταβουλτσίδης προσκαλεί το κοινό αυτή την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, στο Φίλοιστρον Καφεποτείο. Όπως αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Για όλους τους ανθρώπους έρχεται πολλές φορές στη ζωή τους η στιγμή για το μεγάλο “ναι” ή το μεγάλο “όχι”. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, έχει έρθει η στιγμή για το μεγάλο “ναι” και για το μεγάλο “όχι” αναφορικά με όλο τον πλανήτη. Όλοι πρέπει να πάρουν θέση σε αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση και να πουν αν είναι υπέρ των ψυχών των ανθρώπων ή υπέρ του πολέμου, της βίας, του αίματος, των γενοκτονιών και του φασισμού».

Συμπληρωματικά, τονίζει: «Η “Ποίηση στα Χρόνια της Χολέρας” είναι μία ποιητική αναδρομή, μία performance σε όλο το ποιητικό μου έργο, αλλά την μερίδα του λέοντος έχουν τα τρία τελευταία μου βιβλία. Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική performance που συνδυάζει την ποίηση με τη μουσική και την αφήγηση διηγημάτων».

Στην επιφάνεια θέματα όλων των πτυχών της ζωής

Όσον αφορά τη θεματική, ο κ. Ταβουλτσίδης επισημαίνει πως άπτεται όλων των πτυχών της ανθρώπινης ζωής, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο σκηνικό τρόμου που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο. «Βρίσκομαι σε μία δημιουργική φάση της ζωής μου, γράφω και παράγω διαρκώς», δηλώνει.

Κ. Ταβουλτσίδης: «Βρίσκομαι σε μία δημιουργική φάση της ζωής μου, γράφω και παράγω διαρκώς»

«Συνεχώς προετοιμάζω καινούργια πράγματα. Σε πρώτη φάση, θα ξανατυπώσω ένα βιβλίο μου, το οποίο είχε τυπωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είχε μόνο 50 αντίτυπα, με τίτλο “Ανορθρογραφία”. Πρέπει να παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατό. Γενικά, έχω διάφορα σχέδια στο μυαλό μου, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πώς θα σχηματοποιηθούν και θα κυκλοφορήσουν σε βιβλία. Άλλωστε, βρίσκομαι σε μία δημιουργική φάση της ζωής μου, γράφω και παράγω διαρκώς», αναφέρει αναφερόμενος στα άμεσα σχέδιά του.

«Εκτός απροόπτου, μία ανερχόμενη τραγουδίστρια από το Ηράκλειο, η Βούλα Στρατάκη, θα μου στείλει ένα ντέμο από ένα ποίημά μου για να το ακούσουμε με κιθάρα και φωνή. Επίσης, είναι πολύ πιθανό τους επόμενους μήνες η Ματούλα Ζαμάνη, ο Γιάννης Χαρούλης και η Δέσποινα Αποστολίδου να μελοποιήσουν κάποια ποιήματά μου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο Misirlou Live Stage Ξάνθης η νέα παράσταση «Θα φτιάξω τυρί» των Βύρωνα Θεοδωρόπουλου και Μιχάλη Μαθιουδάκη

Οι δύο stand-up κωμικοί υπόσχονται βραδιά γέλιου και ανατροπών Η κωμωδία επιστρέφει στην Ξ…