Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Σαμοθράκη φιλοξενεί το 18ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο με στόχο τις σύγχρονες προκλήσεις της δημοσιογραφίας

Η Σαμοθράκη φιλοξενεί το 18ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο με στόχο τις σύγχρονες προκλήσεις της δημοσιογραφίας

0

Σημαντικές προσωπικότητες θα συζητήσουν την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης και άλλες κρίσιμες θεματικές


Η καρδιά του δημοσιογραφικού κόσμου θα χτυπήσει στη Σαμοθράκη από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024, καθώς θα πραγματοποιηθεί το 18ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο, ένα σημαντικό γεγονός που έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Το συνέδριο, που συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θα συγκεντρώσει κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου. Εισηγητές θα είναι ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι που θα αναλύσουν τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας, όπως η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης, οι εργασιακές σχέσεις και η διαχείριση κρίσεων από φυσικές καταστροφές.

Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές περιλαμβάνονται ο Μιχάλης Μπλέτσας από το Media Lab του MIT και ο Σπύρος Βλαχόπουλος, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης θεματικές ενότητες για την πολιτιστική δημοσιογραφία και τον τουρισμό, προσδιορίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης για την ανάπτυξη αυτού του τομέα.

Με τη διεξαγωγή του συνεδρίου, η Σαμοθράκη καθίσταται για άλλη μία φορά το επίκεντρο του δημοσιογραφικού διαλόγου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για καινοτόμες προσεγγίσεις και συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η βροχή αποκάλυψε χρόνια προβλήματα του παζαριού

Εικόνες απείρου κάλλους – Η μελέτη από το 2013 που ενώ ολοκληρώθηκε το 2015 δεν παρα…