Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Ενωμένοι θα πάμε ακόμα ψηλότερα!»

ΠΑΣΟΚ: «Ενωμένοι θα πάμε ακόμα ψηλότερα!»

0

Σαρωτική νίκη Νίκου Ανδρουλάκη


Όλα τα αποτελέσματα και οι δηλώσεις


Το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε εκ νέου πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής και στον β’ γύρο των εκλογών της 13ης Οκτωβρίου. Παρότι η αποχή κυμάνθηκε στο 29,4%, η βάση του ΠΑΣΟΚ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης με 59,9% στον Νίκο Ανδρουλάκη, έναντι 40,1% του συνυποψηφίου του Χάρη Δούκα, ανανεώνοντας τη θητεία του και θέτοντας τέλος, με ηχηρό τρόπο, σε οποιαδήποτε εσωκομματική αμφισβήτηση.


Τα τελικά αποτελέσματα

Σύμφωνα με το Πρακτικό Αποτελεσμάτων της 13ης Οκτωβρίου: Συνολικά ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του Κινήματος. Από τα 908 εκλογικά τμήματα της χώρας και τα 19 εκλογικά τμήματα του εξωτερικού, με ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, οι υποψήφιοι έλαβαν:

  • ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: 59,9%
  • ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: 40,1%

Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη ανά εκλογικό τμήμα (α’ και β’ γύρος)

Όπως διαπιστώνεται από τον πίνακα παρακάτω, στον β’ γύρο η Π.Ε. Ξάνθης ανέδειξε νικητή τον Νίκο Ανδρουλάκη, εκτός από τα εκλογικά τμήματα των Τοξοτών και της Σμίνθης, όπου αναδείχθηκε πρώτος ο Χάρης Δούκας, όπως και στον α’ γύρο. Η αποχή κυμάνθηκε σε ποσοστό 26%.

Αποτελέσματα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Και στην περιφέρειά μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέγραψε ποσοστό 56,41%, έναντι 43,59% του Χάρη Δούκα. Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος σε όλες τις Περιφέρειες, εκτός από την Ήπειρο.

Όσον αφορά τις άλλες περιφερειακές ενότητες στην ΑΜΘ:

  • Στη Ροδόπη, πρώτος ήρθε ο Νίκος Ανδρουλάκης με περίπου 720 ψήφους, έναντι 680 του Χάρη Δούκα. Στον α’ γύρο, πρώτος είχε αναδειχθεί ο Χάρης Δούκας.
  • Στον Έβρο, οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον Χάρη Δούκα ως επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας το προβάδισμα που είχε από τον Νίκο Ανδρουλάκη την πρώτη Κυριακή, με διαφορά μόλις 41 ψήφων (1301 Ανδρουλάκης – 1342 Δούκας). Συνολικά ψήφισαν 2.681 άτομα.
  • Στην Π.Ε. Δράμας, ψήφισαν 1.857 άτομα και έλαβαν: Νίκος Ανδρουλάκης – 1152, Χάρης Δούκας – 705.
  • Στην Π.Ε. Καβάλας ψήφισαν 2.608 άτομα και έλαβαν: Νίκος Ανδρουλάκης: 1.589 (61,58%), Χάρης Δούκας: 991 (38,42%).

Δηλώσεις Ανδρουλάκη – Δούκα – Γερουλάνου – Κατρίνη

Χάρης Δούκας: «Δώσαμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα απέναντι σε ακραίες επιθέσεις» Ο Χάρης Δούκας ευχαρίστησε τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη. Πρόσθεσε: «Καταφέραμε να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα χωρίς συμβιβασμούς, απέναντι σε ακραίες επιθέσεις, και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας: τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, τη συμμετοχή, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων, για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή. Σας ευχαριστώ πολύ».

Συγχαρητήρια Γερουλάνου σε Ανδρουλάκη Συγχαρητήριο μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη έστειλε ο Παύλος Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας: «Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία, από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».

Συγχαρητήρια Κατρίνη σε Ανδρουλάκη «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο», σημείωσε ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατό η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας»

Στην ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Θέλω να συγχαρώ για τον αγώνα τους συνυποψηφίους μου: τον Χάρη Δούκα, τον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Κατρίνη, τη Νάντια Γιαννακοπούλου. Με τη στάση τους έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι όλοι τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη. Από αύριο, λοιπόν, ενωμένοι θα πάμε το Κίνημά μας ακόμα ψηλότερα, εκεί που αξίζει στην ιστορία και την προσφορά του. Το είπα πολλές φορές κατά την προεκλογική περίοδο, και το λέω ξανά απόψε: τα δύσκολα είναι πίσω! Τα καλύτερα είναι μπροστά! Οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο. Και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ανταποκριθούμε στις νέες προσδοκίες τους. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει πολλή δουλειά και αγώνα. Θα τον κάνουμε και θα κερδίσουμε. Η παράταξή μας θα πορευτεί με αξιοπιστία, ενότητα, σοβαρότητα και προτάσεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων».

 


O γραμματέας της Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αντώνης Μήτρου (αριστερά) και ο Παναγιώτης Δαβιτίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

Τι δήλωσαν τα τοπικά στελέχη Αντώνης Μήτρου και Παναγιώτης Δαβιτίδης

Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αντώνης Μήτρου, μιλώντας στο «Ε», τόνισε ότι η ενότητα είναι δεδομένη και πως νικητής των εκλογών είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ μεγάλος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ: «Η βάση της παράταξής μας, που είναι ο εγγυητής της ενότητας, έδωσε εντολή στον Νίκο Ανδρουλάκη να συνεχίσει με αλλαγές. Είναι γεγονός ότι βάζαμε την πολιτική πάνω από την εικόνα. Θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στην επικοινωνία αλλά και στην οργάνωση. Δεν μηδενίζουμε τίποτα από ό,τι έχει γίνει, αλλά σίγουρα χωράνε βελτιώσεις. Σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει συναντίληψη, έχουν κατατεθεί πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα ληφθούν υπόψη από τον πρόεδρό μας. Όλοι μαζί θα βρούμε μια φόρμουλα. Πλέον μπορούμε να κοιτάμε μόνο ψηλότερα!».

Ο Παναγιώτης Δαβιτίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του για το διακύβευμα της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε: «Ακόμη και στον β’ γύρο, η συμμετοχή ήταν αρκετά καλή. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη. Επικυρώθηκε όλη η δουλειά στο οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο. Το διακύβευμα τώρα είναι να εντείνουμε την προσπάθειά μας, να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται στην οργανωτική δομή, να δημιουργήσουμε τους περιφερειακούς τομείς. Θα αξιοποιήσουμε και θα συνθέσουμε τις προτάσεις του Δικτύου της Άννας Διαμαντοπούλου και το πρόγραμμα που έχει καταθέσει ο Παύλος Γερουλάνος. Όλοι μαζί, ενωμένοι, για να πετύχουμε τη μεγάλη νίκη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εκλογές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης: Προθεσμία για εγγραφή μελών και διαδικασίες εκλογών

Σημαντικές ημερομηνίες και καλέσματα για συμμετοχή στις εκλογές του Έκτακτου Συνεδρίου Όπω…