Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Κραυγή αγωνίας για την άρδευση στον βόρειο Έβρο

Κραυγή αγωνίας για την άρδευση στον βόρειο Έβρο

0

Επείγουσα επερώτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση για σοβαρά προβλήματα στα φράγματα και τις αρδευτικές εγκαταστάσεις της περιοχής


Η Λαϊκή Συσπείρωση, δια του περιφερειακού συμβούλου Διονύση Κλάδη, υπέβαλε επερώτηση προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές του βόρειου Έβρου.

Σύμφωνα με την επερώτηση, η πρόσφατη περιοδεία στις εγκαταστάσεις του ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, τον ΤΟΕΒ Άρδα και τα φράγματα Θεραπειού και Κομάρων ανέδειξε σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα, τα οποία, αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, θέτουν σε κίνδυνο την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης.

Στην επερώτηση αναφέρονται συγκεκριμένες ανάγκες για επισκευές στο φράγμα Θεραπειού, τη συντήρηση των αγωγών άρδευσης στον ποταμό Άρδα, καθώς και την πλήρη λειτουργία του βοηθητικού φράγματος στα Κόμαρα. Επιπλέον, η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να αναλάβει η Περιφέρεια το ενεργειακό κόστος του αντλιοστασίου ανύψωσης στην περιοχή Κομάρων, το οποίο επιβαρύνει σημαντικά τους τοπικούς αγρότες.

Η επερώτηση καταλήγει με ερωτήματα προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η Περιφέρεια για την απρόσκοπτη λειτουργία των φραγμάτων και των αρδευτικών συστημάτων, καθώς και για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους των αντλιοστασίων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έξι θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο Ξάνθης

Προκηρύχθηκαν θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομε…