Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με κοινό όραμα την συνέχιση της προόδου «έκλεισε» η 50η επέτειος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ

Με κοινό όραμα την συνέχιση της προόδου «έκλεισε» η 50η επέτειος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ

0

Καταρτισμένοι καθηγητές κάνουν μνεία στα επιτεύγματα του τμήματος, στην ιστορική διαδρομή και τελικά ρίχνουν μία ματιά στο μέλλον


Ο αν. πρόεδρος, Χρήστος Ακράτος παρουσιάζει στο «Ε» την εικόνα της ημέρας, μιλά για τη συμμετοχή του κόσμου εστιάζοντας την προσοχή στην συζήτηση με απόφοιτους και φοιτητές του τμήματος


Τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του τίμησε με την προγραμματισμένη επετειακή εκδήλωση το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, 12 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος (Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων).

Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύχθηκαν διεξοδικά εισηγήσεις με την επιμέλεια καταρτισμένων καθηγητών του τμήματος. Αναλυτικά, με εύληπτο και εμπεριστατωμένο λόγο, «φώτισαν» κυρίως τα επιτεύγματα του τμήματος, με αναφορές στην ιστορία, στο παρόν και στο μέλλον. Μέσα από αυτή την προσέγγιση, οι καθηγητές έκαναν γρήγορα κοινωνούς τους φοιτητές και τους αποφοίτους σε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Η ημέρα «έκλεισε» μουσικά, με τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης το μεσημέρι, αφήνοντας στους παρευρισκόμενους θετικές εντυπώσεις από την πορεία του τμήματος, η οποία υπόσχεται να συνεχίσει με μεγάλη δυναμική και τα επόμενα χρόνια, έχοντας για γνώμονα το πνεύμα αγαστής συνεργασίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος είναι η πρόοδος του τμήματος.

Συγκίνηση και ευχαριστίες του αντιπρύτανη, κ. Χαλιορή, στους κ.κ. Ηλιάδη και Ακράτο
Ο αντιπρύτανης, Κωνσταντίνος Χαλιορής, με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκε φωτογραφικό υλικό από την ημέρα, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική και ταυτόχρονα συγκινητική εκδήλωση. Ακολούθως, συνεχάρη τον πρόεδρο, Λάζαρο Ηλιάδη, και τον αναπληρωτή πρόεδρο, Χρήστο Ακράτο, για την άψογη επιμέλεια και διοργάνωση, ευχόμενος πολλές επιτυχίες στο τμήμα.

Ο Χρήστος Ακράτος για την εκδήλωση: «Επιχειρήσαμε μια σύνδεση της ιστορικής διαδρομής του τμήματος και έπειτα ρίξαμε μια ματιά στο μέλλον»
Ο καθηγητής Χρήστος Ακράτος, μιλώντας στο «Ε», προσπάθησε να μεταφέρει το κλίμα της ημέρας:
«Αξίζει να τονιστεί πως το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και η Νομική Σχολή είναι τα πρώτα τμήματα που ιδρύθηκαν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εμείς, στο πλαίσιο αυτής της ημέρας, επιχειρήσαμε μια σύνδεση της ιστορικής διαδρομής του τμήματος και έπειτα ρίξαμε μια ματιά στο μέλλον, στην προσπάθεια να οριοθετήσουμε το όραμά μας».

Διασύνδεση του τμήματος με την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές
Ο κ. Ακράτος υπενθύμισε πως οι καθηγητές μετέφεραν την εμπειρία τους στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων. Συγκεκριμένα, ανέφερε:
«Όλοι μαζί ως καθηγητές μοιραστήκαμε τα ερευνητικά επιτεύγματά μας, τα οποία παρουσιάζουν αξία χάρη στον διαχρονικό τους χαρακτήρα και, φυσικά, είναι αξιοσημείωτο πως προέκυψαν μέσω διδακτορικών, επιχορηγήσεων και ερευνητικών προγραμμάτων».

Συνέχισε λέγοντας:
«Από τη μία άκουγε κανείς τους παλιούς καθηγητές να φέρνουν στο παρόν τις εμπειρίες τους, και από την άλλη, τους αποφοίτους να ‘ξυπνούν μνήμες’ αναφορικά με τη φοιτητική τους ζωή, με τις γνώσεις που πήραν, οι οποίες μάλιστα στάθηκαν ως βάση για την περαιτέρω εξέλιξή τους».

Στενότερη συνεργασία του δήμου Ξάνθης με το τμήμα
Ο κ. Ακράτος τόνισε πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν καθηγητές, παλιοί απόφοιτοι και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Τέλος, κατέληξε στη διαπίστωση πως φάνηκε ξεκάθαρα η διασύνδεση του τμήματος με την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές.
«Ο δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός, εγγυήθηκε μια πιο στενή συνεργασία με το τμήμα, κάτι που μπορεί ουσιαστικά να γίνει πράξη με τον προγραμματισμό νέων δράσεων στο επόμενο διάστημα», τόνισε με έμφαση.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έξι θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο Ξάνθης

Προκηρύχθηκαν θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομε…