Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Βιβλίο Βιβλιοπρόταση της Τρίτης: «Τα Πράσινα Μήλα» του Ναζίμ Χικμέτ

Βιβλιοπρόταση της Τρίτης: «Τα Πράσινα Μήλα» του Ναζίμ Χικμέτ

0

«Τα Πράσινα Μήλα» είναι μια συλλογή ποιημάτων του Ναζίμ Χικμέτ που εκφράζει την αγάπη του για τη ζωή, τη φύση και την ανθρωπότητα


Το «Ε» προτείνει το βιβλίο του Ναζίμ Χικμέτ με τίτλο «Τα Πράσινα Μήλα» από τις Ελληνικές Εκδόσεις και σε μετάφραση του Τάσου Ιορδάνογλου.

«Τα Πράσινα Μήλα» είναι μια συλλογή ποιημάτων του Ναζίμ Χικμέτ που εκφράζει την αγάπη του για τη ζωή, τη φύση και την ανθρωπότητα. Μέσα από τις σελίδες αυτού του έργου, ο Χικμέτ αποτυπώνει τις ομορφιές και τις προκλήσεις της ανθρώπινης ύπαρξης, εστιάζοντας στη σημασία των απλών, καθημερινών στιγμών. Οι στίχοι του είναι γεμάτοι από συναισθήματα και εικόνες που αναδεικνύουν την οικουμενική του προσέγγιση στην αγάπη και την ελπίδα. Το έργο καλεί τον αναγνώστη να αναλογιστεί τη σύνδεση με τη φύση και την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, όλα αυτά μέσα από το πρίσμα της ποιητικής του ευαισθησίας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ναζίμ Χικμέτ (1902-1963) είναι αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς ποιητές της Τουρκίας. Η ποίησή του συνδυάζει πολιτική ανησυχία με βαθιά ανθρωπιστικά μηνύματα και έχει επηρεάσει τις γενιές των αναγνωστών. Ο Χικμέτ ήταν ακτιβιστής και υπηρέτησε αρκετές φορές ποινές φυλάκισης για τις ιδέες του, ενώ πολλοί από τους στίχους του γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της εξορίας του. Παρά τις προκλήσεις, το έργο του διατηρεί τη δύναμή του και συνεχίζει να εμπνέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

  • Χασάν Μπουγιουκλού: Ένας νέος δημιουργός της Ξάνθης

    Είχα τη χαρά, πριν από μερικές μέρες, να γνωρίσω από κοντά και να μιλήσω με ένα νέο Ξανθιώ…
  • Αρχηγοί για κλάματα

    Αυτές τις μέρες στην πατρίδα μας συμβαίνουν πράματα και θάματα. Ζούμε καταστάσεις που οι α…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Βιβλίο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ποίηση στα Χρόνια της Χολέρας»: Μία Performance στο ποιητικό έργο του Κ. Ταβουλτσίδη

Ο Κώστας Ταβουλτσίδης προσκαλεί αυτή την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, στο Φίλοιστρον Καφεποτεί…