Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποκλείστηκε από τις εσωκομματικές εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης, με απόφαση ΚΕ

Αποκλείστηκε από τις εσωκομματικές εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης, με απόφαση ΚΕ

0

«Η φωνή μας είναι το συνέδριο», αναφέρει στην πρώτη του αντίδραση ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σφοδρές συγκρούσεις στη συνεδρίαση της ΚΕ

 

Σε μια εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τα παρόντα μέλη αποφάσισαν με 140 ψήφους να μην είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, μετά την απόφαση αυτή, στις 24 Οκτωβρίου – την καταληκτική ημερομηνία ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων – ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους.

Η αρχική απόφαση της Κ.Ε. χωρίς την ονομαστική αναφορά στο πρώην πρόεδρο υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Στη συνέχεια, με την προσθήκη της τροπολογίας με την ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, μόνο 12 μέλη του οργάνου καταψήφισαν, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται – σύμφωνα με την πλειοψηφία – σε 140 ψήφους υπέρ του αποκλεισμού του από τις εκλογές.

Τις τελικές αποφάσεις καλείται πλέον να λάβει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 – 10 Νοεμβρίου. Και σε αυτό ποντάρει, πλέον, η πλευρά Κασσελάκη προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Να σημειώσουμε ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου τριών ωρών καθώς προηγήθηκαν σκληρές κόντρες ανάμεσα στους «87» και την πλευρά Κασσελάκη εντός και εκτός του χώρου όπου διεξάγεται η συνεδρίαση.

Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη απείχαν από τη συνεδρίαση, ενώ η στενή του συνεργάτιδα και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, που είχε έναν έντονο διαξιφισμό με την Όλγα Γεροβασίλη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της πλειοψηφίας και προανήγγειλε «ακραία διοικητικά μέτρα».

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε χαρακτηριστικά πως «η μίνιμουμ πράξη αξιοπρέπειας είναι αυτό που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα» – δηλαδή τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Και εξήγησε πως «είμαστε στο σημείο αυτό, μετά από συγκεκριμένες συμπεριφορές, τοποθετήσεις σε πολιτικά θέματα, αλλά και ζητήματα ήθους και ύφους, που τέθηκαν με ευθύνη του πρώην προέδρου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το τέλος της Κεντρικής επιτροπής ανήρτησε αφίσα, της οποίας το μήνυμα αναφέρει ότι «Η φωνή μας είναι το συνέδριο».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στέφανος Κασσελάκης: «Η νέα μου ιστοσελίδα δεν είναι ύποπτη, είναι ο επίσημος ιστότοπος της υποψηφιότητάς μου»

O Κασσελάκης καλεί τα μέλη του κόμματος να εγγραφούν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ κα…