Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: Αχρησιμοποίητα λεωφορεία για τη μεταφορά μαθητών με ειδικές ανάγκες

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: Αχρησιμοποίητα λεωφορεία για τη μεταφορά μαθητών με ειδικές ανάγκες

0

Αναπάντητα παραμένουν τα αιτήματα για τη λειτουργία δύο λεωφορείων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, λόγω έλλειψης οδηγών και συνοδών


Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) κατέθεσε επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία των γονέων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής σχετικά με τα δύο λεωφορεία που παραμένουν αχρησιμοποίητα εδώ και ένα χρόνο. Τα λεωφορεία, τα οποία προορίζονται για τη μεταφορά μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Υφαντών, δεν τέθηκαν σε κυκλοφορία ούτε την περυσινή ούτε τη φετινή σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να παραμένουν στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Η επερώτηση επικεντρώνεται στην έλλειψη προσλήψεων οδηγών και συνοδών, γεγονός που εμποδίζει την κυκλοφορία των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων, τα οποία είναι κατάλληλα για τη μεταφορά μαθητών με κινητικά προβλήματα. Η μίσθωση ταξί, που χρησιμοποιείται προσωρινά, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, ειδικά όσων έχουν ειδικές απαιτήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τον Περιφερειάρχη να δώσει λύση στο πρόβλημα με τη μόνιμη πρόσληψη οδηγών και συνοδών και να ξεπεράσει τα «γραφειοκρατικά προβλήματα» που εμποδίζουν την αξιοποίηση των λεωφορείων. Η επερώτηση τονίζει ότι παρόμοια γραφειοκρατικά ζητήματα επιλύονται ταχέως σε άλλες περιπτώσεις, όπως έργα και προμήθειες που αφορούν κέρδη εταιρειών και εργολάβων, και καλεί τη διοίκηση να δείξει την ίδια ταχύτητα και ευελιξία και σε αυτή την περίπτωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένες αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους για την πανώλη – Διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σαφής δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων με αυξημένες αποζημιώσ…