Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Επείγουσα προειδοποίηση Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ προς τους κτηνοτρόφους για μέτρα προστασίας

Επείγουσα προειδοποίηση Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ προς τους κτηνοτρόφους για μέτρα προστασίας

0

Η ανάγκη για αυστηρή τήρηση απολυμαντικών κανόνων και ψεκασμούς αυτοκινήτων προκειμένου να περιοριστούν οι σφαγές αιγοπροβάτων, που έχουν φτάσει τις 12.000


Ο διευθυντής Κτηνιατρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νίκος Φωτεινιάς, απηύθυνε δραματική έκκληση προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής, καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν αυστηρά τους κανόνες απολύμανσης. Συνιστάται ιδιαίτερα η πραγματοποίηση ψεκασμών στα οχήματα και η αλλαγή ρούχων και υποδημάτων πριν από την είσοδο στις κτηνοτροφικές μονάδες.

«Εμείς μπορούμε να παρέχουμε απολυμαντικά για τα αυτοκίνητα, αλλά οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη για τις μονάδες τους, ώστε να μην αντιμετωπίσουν τη σφαγή των κοπαδιών τους», δήλωσε ο κ. Φωτεινιάς, επισημαίνοντας ότι έως τώρα έχουν σφαγιαστεί 12.000 αιγοπρόβατα.

Αναφορικά με την ενίσχυση των κτηνιάτρων στην περιοχή, ο κ. Φωτεινιάς ανέφερε ότι οι διαδικασίες πρόσληψης καθυστερούν λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών του υπουργείου, σημειώνοντας ότι οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν την έκτακτη πρόσληψη προσωπικού. «Από το 2010 ζητάμε την αλλαγή του νόμου για τα ζώα και τις διαδικασίες σε έκτακτες καταστάσεις, αλλά δεν έχουμε λάβει ανταπόκριση», πρόσθεσε με πικρία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναυλία για Τέμπη: Αυτό είναι το live streaming από το Καλλιμάρμαρο

Αφιέρωμα στις αδικοχαμένες ψυχές των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος «Τέμπη 2023» …