Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενέργεια Επανεκκίνηση των έργων φυσικού αερίου στην Ξάνθη

Επανεκκίνηση των έργων φυσικού αερίου στην Ξάνθη

0

Το έργο δικτύου 55 χιλιομέτρων χαμηλής πίεσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2026


Η Ξάνθη εισέρχεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου, καθώς οι εργασίες κατασκευής θα επανεκκινηθούν στα τέλη Οκτωβρίου 2024. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 55 νέων χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, με στόχο την άμεση σύνδεση των καταναλωτών και την αξιοποίηση των οφελών του φυσικού αερίου στην τοπική κοινωνία.

Η Enaon EDA, θυγατρική της Italgas, είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 49 εκατ. ευρώ και είναι συγχρηματοδοτούμενος από ίδιους πόρους της εταιρείας και πόρους του ΕΣΠΑ.

Στην Ξάνθη, θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή παροχών και συνδέσεων καταναλωτών, προκειμένου οι κάτοικοι να μπορέσουν να απολαύσουν τα οφέλη της καθαρότερης και πιο οικονομικής μορφής ενέργειας το συντομότερο δυνατό.

Τα έργα αναμένονται να ολοκληρωθούν το 2026, προβλέποντας συνολικά την κατασκευή 496 χλμ δικτύου και 11.426 συνδέσεις για οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Μέχρι σήμερα, έχουν υπογραφεί περίπου 4.600 συμβάσεις σύνδεσης, με τη διαδικασία να προχωρά σύμφωνα με την όδευση του δικτύου και το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ενέργεια
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναυλία για Τέμπη: Αυτό είναι το live streaming από το Καλλιμάρμαρο

Αφιέρωμα στις αδικοχαμένες ψυχές των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος «Τέμπη 2023» …